Κλοπές στην Ξάνθη. Μία οδυνηρή πραγματικότητα που κατάντησε ρουτίνα(;;;)

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ …

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΛΕΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ

Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στις όμορες πόλεις της Ξάνθης, αλλά αυτό που συμβαίνει στην πόλη και κανένας, ενώ όλοι  γνωρίζουν τους δράστες,  δεν μπορεί να το σταματήσει είναι πρωτόγνωρο.

Σαφέστατα και η αστυνομία της Ξάνθης στο εν λόγω ζήτημα δεν έχει και τα καλύτερα των αποτελεσμάτων.

Δεν γνωρίζουμε αν φταίει η έλλειψη προσωπικού.

Δεν γνωρίζουμε αν φταίει η νομοθεσία και τα δικαστήρια της Ξάνθης με την επιβολή του νόμου και τις ποινές, αδυνατούν να προστατεύσουν την περιουσία σήμερα και την ζωή των Ξανθιωτών αύριο.

Διότι από την μέχρι τώρα πορεία μας στην καταγραφή γεγονότων, η ατιμωρησία οδηγεί στο βαρύ έγκλημα.

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι, αν την ώρα της κλοπής γίνουν αντιληπτοί από τον νοικοκύρη  οι κλέφτες από το Δροσερό και του επιτεθούν με αιχμηρό αντικείμενο, βαριοπούλα, μαχαίρι και ακόμη ακόμη με όπλο;

Σαφώς και ο πολίτης θα προσπαθήσει να προστατεύσει την περιουσία που απέκτησε με κόπο. Ποιος εγγυάται όμως την σωματική του ακεραιότητα;

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα συνδημότη μας ο οποίος μένει στην Α. Παπανδρέου και που προχθές είδε από το μπαλκόνι του μία ομάδα νεαρών Δροσεριτών να σπάει τα παράθυρα παρα διπλανού αυτοκινήτου και να ξηλώνει το ηχητικό σύστημα σαν να μην συμβαίνει τίποτε, αφού όλα γινόταν κάτω από το φως της κολώνας της ΔΕΗ; Ο συνδημότης που ανέφερε το συμβάν κατέληξε λέγοντας: «Μην τολμήσουν και πλησιάσουν το αυτοκίνητό μου. Αν τους αντιληφθώ ή αυτοί ή … εγώ».

Αντιλαμβάνεται πλέον κανείς που έφτασε η αγανάκτηση των Ξανθιωτών η οποία μέρα με την μέρα καταλήγει να γίνεται οργή.

Εδώ πλέον είναι το κρίσιμο σημείο της ιστορίας. Από εδώ και πέρα η Αστυνομία της Ξάνθης πρέπει να βρει τρόπο να προστατεύσει την περιουσία και την ζωή των Ξανθιωτών.

Α.Π.