Ένοπλη ληστεία σε μπακάλικο – Σε επικίνδυνο κακέκτυπο, τύπου Σικάγου η Ξάνθη

Η τελευταία αστυνομική είδηση με την ένοπλη ληστεία ενός μπακάλικου στην Λ. Στρατού της Ξάνθης, από δύο κουκουλοφόρους ληστές όπου όσο  ο ένας με το όπλο στο χέρι λήστευε, ο άλλος περίμενε απέξω με την μηχανή αναμμένη, και μετά την ληστεία εξαφανίσθηκαν, δίνει τροφή για σκέψη και την καταγραφή για του που «πάει» η Ξάνθη.

Όπως δείχνει το όλο θέμα, κανένας από τους θεσμικούς δεν ανησυχεί και ίσως, ακόμη χειρότερα, λόγω της αδυναμίας τους να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των Ξανθιωτών, να το θεωρούν κάτι φυσιολογικό σε αντίθεση με την κοινωνία που ανησυχεί.

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια, περιστατικά αυτού του είδους, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Ξάνθη.

Δείγμα των μεγαλύτερων αναγκών για την καθημερινότητα αφού κανένας δεν φροντίζει την δημιουργία καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας;

Πιθανών η ύπαρξη της αίσθησης της ατιμωρησίας;

Όπως και να έχει το όλο θέμα, η εγκληματικότητα στην Ξάνθη έχει ανεβεί κατακόρυφα και τα κακοποιά στοιχεία από μικροεγκληματίες οργανώνονται και γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι.

Σαφώς και πρόκειται για μικροεγκληματίες οι οποίοι μέσα από το έγκλημα πάνε να βγάλουν το «μεροκάματο».

Μιμούνται πρότυπα αρχικακοποιών όπου όμως η παρουσία των όπλων καθιστά την όποια ληστεία επικίνδυνη και εκεί είναι το λεπτό σημείο που θα πρέπει να σταθεί η πολιτεία και οι υπεύθυνοι για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Δεν μιλάμε πλέον για μικροεγκληματίες που πάνε να βγάλουν «μεροκάματο» αλλά για γκάγκστερ που αν βρουν αντίσταση από τους πολίτες, μπορεί να κάνουν χρήση του όπλου.

Άρα οι μικροεπαγγελματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ο λόγος είναι ότι όταν αυτά τα κακοποιά στοιχεία πραγματοποιούν ένοπλη ληστεία μπορεί λόγω του φόβου και της απειρίας τους  να γίνουν επικίνδυνοι.

Αν ήταν επαγγελματίες θα επέλεγαν στόχους που θα τους έλυναν το οικονομικό πρόβλημα μια για πάντα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ