Μπόρα ήταν και πέρασε

Ο καλός Θεούλης, έστειλε των φωτεινό ζωογόνο ήλιο να φωτίσει τη μέρα των Ξανθιωτών, των κτιρίων της πόλης, τους δρόμους και το δημοτικό μέγαρο.

Η μπόρα ήρθε, άφησε τα σημάδια της και έφυγε.

Οι Ξανθιώτες γκρίνιασαν για τα «βαθιά» σημάδια που έμειναν στους τραυματισμένους δρόμους,

Η αντιπολίτευση γκρίνιαζε, είπε ότι θα πάει την δημοτική αρχή μέχρι και τους θεσμούς ελέγχου του τρόπου διαχείρισης της μπόρας από την δημοτική αρχή

Η δημοτική αρχή δικαιολογήθηκε ότι φταίει ο εργολάβος

Το φως του ήλιου καλλιεργεί την καλή διάθεση

Οι Ξανθιώτες συνηθισμένοι στο δούλεμα θα συνηθίσουν την εικόνα που επικρατεί στους δρόμους της πόλης

Οι αγωγοί όμβριων υδάτων θα μείνουν βουλωμένοι και πάει λέγοντας.

Και κει κοντά στον Οκτώβρη, ο εργολάβος θα αρχίζει να σκεπάζει τις λακκούβες

«Σας τάλεγα εγώ ότι θα του τραβήξω το αυτί» θα πει ο δήμαρχος

Η ΔΕΥΞ με κάποιε απευθείας ανάθεσεις θα βάλλει κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο να καθαρίσει τους αγωγούς όμβριων υδάτων μέχρι την επόμενη μπόρα που θα βρει την Ξάνθη, αλλά όλοι θα έχουν την δικαιολογία ότι ο μεν εργολάβος θα έχει ξεκινήσει να σκεπάζει τις λακκούβες, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ θα αρχίσει να καθαρίζει τους αγωγούς όμβριων υδάτων, η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης θα συνεχίσει να καταγγέλλει την δημοτική αρχή γιατί καθυστερεί να υλοποιήσει το έργο και η δημοτική αρχή θα έχει απλά πετύχει τον σκοπό της.

Πρώτον παραμένει στο τιμόνι του δήμου με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημοκρατία και την διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων των Ξανθιωτών.

Και μιας από τον Οκτώβριο μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ο δήμαρχος και το επιτελείο του θα «ξύσουν» τον πάτο του βαρελιού για να απλώσουν χρήμα στην πολιτική πιάτσα και θα γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραμένου κατά Δροσερό, Πούρναλικ και Κιμέρια μεριά.

Και ζήσαν αυτοί καλύτερα και στους Ξανθιώτες θα μείνει η γκρίνια και η μιζέρια.

Και ο ήλιος – αν θέλει ο Θεός – θα συνεχίζει να φωτίζει την πόλη και ο ωχαδερφισμός θα είναι στο πρώτο πλάνο μέχρι τις εκλογές του 23 όπου θα ξαναβγεί πάλι ο νυν δήμαρχος και οι Ξανθιώτες θα αναρωτιούνται και πάλι πώς είναι δυνατόν αυτός ο δήμαρχος να ξαναβγεί.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ;