Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας*

Ο γκρινιάρης

Τώρα κάποιοι κολλητοί του Χ. Μέτιου θα με πούνε γκρινιάρη, κάποιοι θα πούνε ότι λόγω ηλικίας πιάνομαι από μικροπράματα και πάει λέγοντας.

Η γκρίνια μου αυτή τη φορά δεν έχει να κάνει με τον Χ. Μέτιο αλλά με το όλο σύστημα που έστησε η πολιτική ελίτ του τόπου συνεπικουρούμενη από αυτή των Αθηνών  για το «καλό» μας.

Προσπαθώ να αναδείξω  το «δούλεμα» που πέφτει από το πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τον τόπο και βάζω ειλικρινά όλη την καλή μου διάθεση να μην χαρακτηρίσω ως δούλεμα το σε βάρος της νοημοσύνης μου το δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη που αναφέρετε στην πρωτοβουλία και το μέγα έργο του, αυτό της υπογραφής  του μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΦΕΤ για να με – μας – προστατεύσουν και οι δύο.

Με λίγα λόγια για να μην θεωρώ βλάκα τον εαυτό μου που διαβάζω τα δελτία τύπου του Χ. Μέτιου και όχι μόνο αυτού αλλά πολλών που ασκούν διοίκηση. Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας για   την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2022 -2026.

Με λίγα λόγια η προστασία μου και εννοείται των καταναλωτών, δεν είναι δεδομένη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη; Χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο σύμφωνο μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΦΕΤ για να με  – μας – προστατεύσει ο ΕΦΕΤ; Χρειάζεται την στήριξη της Περιφέρειας για να το κάνει ή το μνημόνιο με τον Περιφερειάρχη ο οποίος, αν φωτογραφηθεί και με την κυρά Κατίνα στα Ύψαλα θα στείλει Δελτίο Τύπου.

Έλεος, μην θεωρείται την νοημοσύνη των πολιτών της Περιφέρειας ίση με της μολόχας.

Φτάνει πια, έλεος.

Μετά με λέτε γκρινιάρη

Με λίγα χρόνια. Ο ΕΦΕΤ λειτουργεί από ιδρύσεως κράτους και περίμενε την υπογραφή μνημονίου με τον Χ. Μέτιο για να διαχειρίζεται τις όποιες υγειονομικές κρίσεις στην Περιφέρεια με βάση το μνημόνιο.

Πολύ δούλεμα πέφτει και για να μη λέτε ότι θάβω τα δελτία τύπου του Χ. Μέτιου ορίστε τι ακριβώς λέει και πιθανών εγώ να είμαι ο αδαής και να έχω άδικο και αυτός που στέλνει τα δελτία τύπου να έχει δίκιο.

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Αντώνης Ζαμπέλας*

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Αντώνης Ζαμπέλας.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΔΑΜΘ) του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ), με σκοπό την διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών και βασικούς στόχους:

  • την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2022 -2026.
  • τη διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών και κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών.
  • τη διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών.
  • την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας από ξένες αποστολές.

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, παρόντες ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Παύλος Δαμιανίδης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΜΘ κυρία Κατερίνα Φωτιάδου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής κ. Νίκος Φωτεινιάς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Σταύρος Ζαννόπουλος, η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ ΑΜΘ κυρία Γεωργία Δαυίδ και στελέχη του ΕΦΕΤ.