ΑΥΤΟ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Είναι γεγονός ότι ο χειμώνας ήταν δύσκολος, ακολούθησε ο πόλεμος της Ουκρανίας και τέλος ήρθε σαν επιστέγασμα να προστεθούν στα έξοδα της οικογένειας και των επιχειρήσεων οι γιορτές του Πάσχα με ότι αυτό σημαίνει για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ακολούθησε το κόστος της ενέργειας.

Όμως, ο μήνας Ιούνιος, κατά την δική μας εκτίμηση, είναι αυτός που στην ουσία θα δείξει το δρόμο προς τα που θα βαδίσει η αγορά μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι ληστρικές διαθέσεις των κερδοσκόπων στον τομέα της ενέργειας που συμπαρέσυραν και τα αγαθά πρώτης ανάγκης, καταγράφηκαν και δείχνουν σημάδια «σταθεροποίησης» προς τα πάνω και άρα κάπου κοντά είναι το «ταβάνι» και άρα η αγορά θα αρχίσει να προσαρμόζεται σε αυτά τα δεδομένα με την προϋπόθεση ότι η επισιτιστική κρίση που ακολουθεί την υγειονομική, δεν θα παραταθεί λόγω του Ρωσοουκρανικού πολέμου.

Μπορεί να πάρει λίγο καιρό για να προσαρμοστεί η εναπομείνασα αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, στα όποια οικονομικά δεδομένα του καθενός, όμως αυτά που είναι να δοθούν στην αγορά για να αρχίσει να αυτο – ρυθμίζεται, θα δοθούν και πλέον είναι θέμα πολιτικής βούλησης της οργάνωσης των κανόνων σταθερότητας της αγοράς.

Μέχρι αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι «αράδες» αυτό αντιλαμβανόμαστε όχι σαν επιστήμονες οικονομολόγοι όμως, σαν ανθρώπων που παρακολουθούν την αγορά και συνομιλούν με τους ανθρώπους της.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι της αγοράς, παρά τα σκοτεινά σύννεφα του Ρωσοουκρανικού πολέμου, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι
Α.Π.