Μυστήριο η σύλληψη του αστυνομικού από τους Τούρκους

Δεν γνώριζε ο αστυνομικός του Έβρου ότι απαιτείται ειδική άδεια για να επισκεφθεί την Τουρκία;

Θα αναβιώσει η ιστορία του Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη;

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Είναι γεγονός ότι τα ερωτηματικά που ανακύπτουν από την σύλληψη του Αστυνομικού από τις Τουρκικές αρχές ασφαλείας με την κατηγορία ούτε λίγο ούτε πολύ της κατασκοπίας, μάλλον πυκνώνουν, αφού ο 40χρονος αστυνομικός και έμπειρος ήταν και υπηρετούσε στον Έβρο πολλά χρόνια.

Δεν γνώριζε ότι για τους αστυνομικούς και τους στρατιωτικούς απαιτείται ειδική άδεια για να επισκεφθούν την Τουρκία;

Είχε εφοδιαστεί με την εν λόγω ειδική άδεια και πότε;

Αφού την προηγουμένη της σύλληψης του από τις Τουρκικές αρχές, είχε ορισθεί υπηρεσία στο Αστυνομικό Τμήμα που υπηρετούσε πότε πήρε έγκριση για την μετάβαση του στην Τουρκία;

Κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την παρουσία του στην Τουρκία;

Θα αναβιώσει η ιστορία με τους δύο στρατιωτικούς που συνελήφθησαν το 2018 Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη;

Έτσι και αλλιώς η Τουρκία «ψάχνεται» οπότε ας μην της δίνονται οι ευκαιρίες εκτός αν είναι κάτι άλλο που σίγουρα στο μέλλων θα βγει στην επιφάνεια.

Τι αναφέρει η αστυνομία

 

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

 

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.