“Χειροπέδες” σε 15χρονους που είχαν ξαπλώσει στη μέση του δρόμου για … πλάκα

ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΞΑΠΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΕΝΩ  ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΗΛΗΚΩΝ

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βόλου, η οποία κλήθηκε να συλλάβει τρείς 15χρονους που ξάπλωσαν στην μέση του δρόμου για … πλάκα και μοιραία η σύγκριση με τις συμμορίες ανηλίκων γνωστού οικισμού, που λυμαίνονται την Ξάνθη, είναι αναπόφευκτη.

Σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί σε αυτά τα θέματα αλλά όταν ανήλικοι στην Ξάνθη οργανώνουν ληστείες, κλοπές, ζητιανιά και κάθε λογής παρανομία, φαίνεται πώς σε άλλες περιοχές της Ελλάδος κάτι άλλο συμβαίνει.

Συνελήφθησαν, σύμφωνα με την αστυνομία του Βόλου το βράδυ της Παρασκευής τρεις ανήλικοι ηλικίας 15 ετών, για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στη συμβολή του Περιφερειακού δρόμου με την οδό Ιωλκού, ο ένας να έχει ξαπλώσει σε ύπτια θέση στη μέση του οδοστρώματος και οι άλλοι δύο να έχουν βγει στον δρόμο με τα κινητά τηλέφωνα στο χέρι για να καταγράψουν το “παιχνίδι”, διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας και θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους εαυτούς τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πατέρες τους, ηλικίας 40, 50 και 53 ετών, για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκου.

Και όπως είναι φυσικό δεν συνέβη κάτι ανάλογο στους «γνωστούς αγνώστους» της Ξάνθης οι οποίοι ανήλικοι,  για μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν μικροεγκλήματα κρατώντας την πόλη στο “πόδι”.

Χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι η αστυνομία της Ξάνθης δεν κάνει καλά την δουλειά της, όμως εκεί, οι παραβάτες συνελήφθησαν, ενώ στην Ξάνθη εξακολουθούν να διαπράττουν μιοκροεγκλήματα, όπως για παράδειγμα και σύμφωνα με ανάρτηση στο διαδίκτυο συμπολίτισσας μας, όπου ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε γυναίκα με σκοπό την γενετήσια προσβολή της, κάτι που και δεύτερη Ξανθιώτισσα επιβεβαιώνει ως παθούσα.

Σαφώς και θα πρέπει να δώσουμε κάποια ελαφρυντικά στην αστυνομία της Ξάνθης η οποία για να μπει στον γνωστό οικισμό που βρίσκεται στις  παρυφές της πόλης, χρειάζεται πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω οικισμός απολαμβάνει μίας ιδιότυπης ασυλίας για λόγους ψηφοθηρίας πρωτίστως από τον νυν δήμαρχο και φυσικά από μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης.

Άρα η λύση είναι να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της Ξάνθης για να μπορεί να ασχολείται μόνο με αυτές τις … πλάκες των ανηλίκων. Επικίνδυνες μεν … πλάκες δε.