Ο πατριωτισμός και η πολιτική ελίτ της Χώρας

Η αλήθεια είναι ότι είχε χρόνια να ακουστεί από τα χείλη της πολιτικής ελίτ της Ελλάδος η λέξη «Πατριώτης» και όλα τα παράγωγά της έτσι όπως τα χρησιμοποίησαν οι διάφοροι κομματικοί φορείς της Χώρας.
Η λέξη που ακούστηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά και αφορούσε τους πατριώτες και τον πατριωτισμό της πολιτικής ελίτ αυτού του τόπου και έτσι όπως χρησιμοποιήθηκε από τις αντίπαλες εσωκομματικές φατρίες της ΝΔ αλλά και από την αντιπολίτευση, ο άμοιρος πολίτης, ακρίτας της κάθε γωνιάς της Χώρας, κατάλαβε ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, έχει ξεχάσει την λέξη πατριώτης.

Και να λοιπόν που έπρεπε να γίνει το συνέδριο της ΝΔ για να ακουστεί από τα χείλη του Αντώνη Σαμαρά η λέξη πατριώτης και παράγωγά της για να μπει στο λεξιλόγιο των πολιτικών, είτε για να ασκηθεί κριτική στον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, είτε για να γίνει ψίθυρος στα χείλη των αγνών ΝΔημοκρατών, που δυστυχώς ακόμη πιστεύουν οι αφελής, ότι ο Κ. Μητσοτάκης εκφράζει την ΝΔ.

Από την τροπή και την συνέχεια που δόθηκε, ξεκινώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη και τα εξαπτέρυγά της, στην αντιπολίτευση, δίνεται πλέον ξεκάθαρα η εικόνα, ότι η πολιτική ελίτ του τόπου, αυτή την λέξη, την έχει ξεχασμένη, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την Εθνική υπόσταση της Χώρας.

Ο άμοιρος πολίτης αυτής της Χώρας, που εργάζεται σχεδόν χωρίς να αμείβετε, που πληρώνει τους φόρους, την ενέργεια, υπηρετεί την πατρίδα, προσπαθεί να μεγαλώσει τα παιδιά του μιλώντας για την Ελλάδα ως βάση της Εθνικής οντότητας, άσχετα αν στα Ελληνικά Σχολεία πλέον αυτό δεν διδάσκεται, ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι ετούτος ο πολιτικός συρφετός, δεν έχει στο λεξιλόγιό του, την λέξη πατριώτης, πατριωτικός και τα παράγωγα αυτής της λέξης.

Συνηδητοποιεί ο δόλιος, ότι παλεύει μόνος του να κρατήσει αυτό που λέμε την Εθνική ταυτότητα στην Χώρα που μεγαλώνουν τα παιδιά του, τα οποία ίσως κληθούν με όπλο τον πατριωτισμό να την προστατεύσουν.

Άραγε, οι Έλληνες τι θα κληθούν να προστατεύσουν;

Τα Άγια τούτα χώματα που οι πρόγονοί του έχυσαν μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να την παραδώσουν ακέραια στους απογόνους τους ή τα προσωπικά συμφαίροντα της πολιτικής ελίτ;

Και η αμέσως επόμενη σκέψη που έρχεται στο νου του είναι.

Μα για ποια πατρίδα μιλάμε όταν την λέξη πατριωτισμός οι πολιτικοί ταγοί του τόπου δεν την γνωρίζουν;

Όταν τα σύνορα αυτής της πατρίδας είναι διάτρητα και μπορεί ο κάθε αλλόφυλος να μπαινοβγαίνει όποτε του καπνίσει;

Ποια σύνορα θα προστατεύσει ο πατριώτης, όταν οι πολιτικοί λειτουργούν ως απάτριδες;

Ποια εφορία πρέπει να πληρώσει για να αγοραστούν όπλα που στα χέρια των πατριωτών θα προστατεύσουν τούτον τον τόπο, όταν το κάθε όπλο που αγοράζεται με διπλάσια τιμή από ότι αξίζει για να εξασφαλιστεί η μίζα του καθενός;

Μήπως η συγκεκριμένη γενιά της πολιτικής ελίτ να ξανακαθίσει στα θρανία για να μάθει τι σημαίνει πατριώτης;

ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Κ. Μητσοτάκης, «ξέπλυνε» τον Τσίπρα με την στάση του που ξεπούλησε την Μακεδονία, είναι διάχυτος ο φόβος στην Ελληνική κοινωνία, ότι μοιραία ο κ. Μητσοτάκης θα συγκυβερνήσει με των κ. Τσίπρα, ο οποίος κόντρα στην Εθνική Συνείδηση και τα θέλω των Ελλήνων ξεπούλησε την Μακεδονία.
Μήπως τώρα που θα συγκυβερνήσουν μετά τις Εθνικές εκλογές, οι δύο πολιτικοί αστέρες δώσουν το μισό Αιγαίο στους Τούρκους για δήθεν συνεκμετάλλευση;
Γιατί όχι; Ο ένας έδωσε την Μακεδονία, ο άλλος το μισό Αιγαίο. Τι μπορεί να τους σταματήσει;

Α.Π.