Διακόπηκαν τα Μέτρα Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης με την Τουρκία (Μ.Ο.Ε.) ε … και;

Το γράψαμε, το ξαναγράψαμε και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε. Ο Ερντογάν, φίλος δεν γίνεται και το ξέρει όλος ο κόσμος εκτός από την πολιτική ελίτ της Ελλάδος.

Η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για διακοπή των Μ.Ο.Ε. με την Τουρκία ορθώς αποφασίστηκε.

Το ξαφνικό και περίεργο ταξίδι και το δείπνο του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο σπίτι του Ερντογάν, σαφώς και δεν εξηγήθηκε επαρκώς στον Ελληνικό Λαό και ουδείς γνωρίζει τον λόγο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, όπου μετά τις φιλοφρονήσεις ξεκίνησε ένα μπαράζ πολεμικής ρητορικής από τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ερντογάν, «πλάκωσαν» οι επισκέψεις των υπουργών του στην Θράκη σε μία προσπάθεια να την μετατρέψουν σε Κόσσοβο και τα πολεμικά του αεροπλάνα δεν σέβονται τίποτε και κάνουν «περαντζάδες» πάνω από τα Ελληνικά νησιά σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν τους Έλληνες πιλότους για να δώσουν την αφορμή στον Ερντογάν να κάνει αυτό που θέλει εδώ και χρόνια, νομίζοντας πώς αν χτυπήσει κάποιο νησί, η Ελληνική Διπλωματία θα τρέξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί του.

Πράγμα που εκτιμούμε ότι δεν πρόκειται να γίνει γιατί η Χώρα μας έχει την δυνατότητα άμεσης ανταπόδοσης του χτυπήματος όπου αυτό εκδηλωθεί.

Σίγουρα δεν είναι βλάκας ο Ερντογάν και το γνωρίζει και προφανώς ο σκοπός του είναι να πιέσει την διεθνή κοινότητα και πιο συγκεκριμένα τους Αμερικάνους, να δώσουν το πράσινο φως για την συνδιαχείρηση του ορυκτού πλούτου της Μεσογείου.

Μέχρι εδώ όλα είναι γνωστά και όλα παρακολουθούνται – θέλουμε να πιστεύουμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους για την προστασία της Χώρας.

Εκείνο όμως που δεν αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας πολίτης είναι σε τι ακριβώς εξυπηρετούν τα Μέτρα Εμπιστοσύνης με μία Χώρα αναξιόπιστη, που θέλει το κακό της Χώρας μας και το αποδεικνύει σε όλες τις εκφάνσεις;

Τι ακριβώς θέλει να δείξει η Ελληνική Κυβέρνηση στην Διεθνή Κοινότητα; Πιστεύει ότι οι Εταίροι μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. δεν γνωρίζουν πόσο ανέντιμος είναι ο Ερντογάν;

Την Ελλάδα περίμεναν για να τους πει ότι ο Ερντογάν κινείται σαν πειρατής; Άρα ποιο το όφελος της Ελληνικής πλευράς να μένει πιστή στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία η οποία αγνοεί την λέξη Εμπιστοσύνη και που δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της;

Πληροφορούμε την κυβέρνηση ότι η Διεθνής Κοινότητα ξέρει ποιος από τους δύο είναι έντιμος και ποιος όχι.

Η Διεθνής Κοινότητα και ξέρει αλλά και της είναι αδιάφορο αν η Ελλάδα κινείται στα πλαίσια της Διεθνούς Νομιμότητας. Άλλωστε το έχουν αποδείξει από την εισβολή στην Κύπρο και μετά.

Άρα εκτιμούμε ότι τα περίφημα Μ.Ο.Ε. μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι να’ χαμε να λέγαμε.

Α.Π.