Οι υψηλοί προσκεκλημένοι του Μ. Τσέπελη. Το μέλλον της Ξάνθης και το … μέλλον αυτού

Ειλικρινά ουδείς γνωρίζει αν η επαφή του δημάρχου με τόσο υψηλά προσκεκλημένους και επισκέπτες της πόλης και της Περιφέρειας, όπως της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας και σήμερα του Κ. Μητσοτάκη, μάλιστα φιλικά του μέσα αναφέρουν ότι ο Μ. Τσέπελης κάλεσε τον Πρωθυπουργό για τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, σε μία προσπάθεια να απλώσουν σανό στους Ξανθιώτες, θαρρείς και ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε άλλο ζόρι να ασχοληθεί με τα σκουπίδια του Τσέπελη ή του Μέτιου.

Άλλο είναι το ζόρι του Πρωθυπουργού όπως τα εγκαίνια των εργασιών για την φιλοξενία του υγροποιημένου lng που από το τίποτα, θα κάνει την χώρα μας πρωταγωνιστή σε ένα σκληρό γεωπολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Άρα όλα αυτά που λένε τα φιλικά μέσα ενημέρωσης είναι για λαϊκή κατανάλωση και φυσικά για να τονώσουν το πολύ χαμηλό προφίλ του δημάρχου στην πόλη.

Όμως το θέμα μας είναι άλλο. Ποιο το όφελος της Ξάνθης από την παρουσία υψηλών προσώπων στον τόπο μας;

Τι προώθησε ο δήμαρχος για το καλό του τόπου ή τι προτίθεται να προωθήσει για την ευημερία των Ξανθιωτών;

Θα απομακρυνθεί οικειοθελώς από τα τοπικά πράγματα της Ξάνθης ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης ή κοιτάζει πολύ μακριά, όπως πρωταγωνιστικό ρόλο στην Περιφέρεια, αυτό όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ευσεβείς πόθος του Μ. Τσέπελη ή ακόμη καλύτερα έναν ρόλο στο Εθνικό ψηφοδέλτιο;

Γιατί το λέμε αυτό.

Γιατί απλούστατα, με τόσο υψηλές επισκέψεις στην πόλη μας και γενικότερα στον τόπο μας, θα μπορούσε ίσως να ζητήσει κάτι για το καλό της.

Αντίθετα βλέπουμε τον δήμαρχο να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιφερειακά ζητήματα όπως αυτά της διαχείρισης τον απορριμμάτων, παρά για την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν καθημερινά οι δημότες του.

Με λίγα λόγια γιατί τόση πρεμούρα με την ΔΙΑΑΜΑΘ;

Οι κακές γλώσσες λένε ότι είναι πολλά τα λεφτά.

Θα συμφωνήσουμε μαζί τους αλλά, εκλέχθηκε στον δήμο Ξάνθης. Αν αυτό το χρησιμοποιεί για να πάει ένα βήμα παραπάνω την προσωπική του ανέλιξη, θεωρούμε ότι είναι πολιτικά ανήθικο.

Δήμαρχε κοίταξε το σπίτι σου που βουλιάζει και μετά ασχολήσου με την Περιφέρεια και αξιοποίησε τους υψηλούς προσκεκλημένους για το καλό του δήμου σου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ