Το παιγνίδι είναι αμφίρροπο. Θα κερδίσει όποιος πείσει τους Ξανθιώτες για τους λόγους που πρέπει να πάνε να ψηφίσουν

ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ;

 

Τα τελευταία τρία χρόνια είδαμε όλοι, πολλές ανακατατάξεις στο τοπικό σκηνικό του δήμου Ξάνθης χωρίς να σημαίνει ότι στους όμορους δήμους αυτό δεν γίνεται.

Εστιάζουμε στον μητροπολιτικό δήμο γιατί εκεί παρατηρούνται σκηνές που θα ζήλευε ακόμη και ένα Μακιαβελικό μυαλό πλην εξαιρέσεων.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Από την μία πλευρά έχουμε έναν δήμαρχο ο οποίος δίδαξε πρώτος την τέχνη του δι εμβολισμού των παρατάξεων αποδυναμώνοντας κυρίως αυτή του Χ. Δημαρχόπουλου, πολλούς από τους οποίους συμβούλους επί πέντε χρόνια ευνόησε τοποθετώντας τους σε καίρια πόστα και κάποιοι από αυτούς έφαγαν «ψωμάκι» από τις αντιμισθίες, κάτι που είναι νόμιμο και ηθικό.

Το ανήθικο είναι ότι «πούλησαν» την παράταξη που τους ανέδειξε και τους έδωσε ένα κομμάτι ψωμί.

Αυτή την ανάγκη των συμβούλων της παράταξης Δημαρχόπουλου το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον ο νυν δήμαρχος και μάζεψε στην παράταξη του, έναντι πινακίου φακής, στελέχη τα οποία ήταν δεμένα με την παράταξη Δημαρχόπουλου.

Σίγουρα νόμιμο είναι, όμως, η ανηθικότητα από την πλευρά του δημάρχου και αυτών που τον ακολούθησαν, ξεπέρασε κάθε όριο.

Άρα αυτοί που είναι δίπλα στον δήμαρχο είναι άνθρωποι της ευκαιρίας και του «μεροκάματου». Εννοείτε ότι δεν υπάρχει καμία σύμπνοια, κανένα δέσιμο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν «μυρισθούν» νίκη στις επερχόμενες εκλογές από άλλη παράταξη, θα κάνουν ακριβώς το ίδιο και θα «πουλήσουν» τον Μ. Τσέπελη.

Στην συνέχεια έχουμε την παράταξη του Χ. Δημαρχόπουλου ο οποίος μπορεί αυτή την στιγμή να μην ανοίγει τα χαρτιά του αλλά πληροφορίες λένε ότι συνθέτη την παράταξη του από την αρχή ενισχύοντας την με ονόματα άφθαρτα.

Φαίνεται να πείθει νέους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν.

Σαφώς και θα πρέπει να τους εμπνεύσει να κινηθούν για να πάνε την παράταξη ένα βήμα παραπάνω με δεδομένο ότι έχουν να αντιμετωπίσουν την παράταξη του Μ. Τσέπελη η οποία ναι μεν δεν έχει καμία απολύτως συνάφια αλλά την ενώνει το κοινό όφελος.

Η εκτίμηση μας είναι ότι Χ. Δημαρχόπουλος εκεί πρέπει να ποντάρει, με δεδομένο ότι στα πέντε χρόνια που ήταν δήμαρχος μπορεί να μην παρουσίασε το μεγάλο έργο, όμως ήταν νοικοκύρης και αυτό φαίνεται ότι άφησε χρήμα στο δημοτικό ταμείο που ο νυν δήμαρχος το χρησιμοποιεί μόνο για να λανσαριστεί ως η μόνη εναλλακτική λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που οδεύει η Ξάνθη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος, βρίσκεται καθημερινά στον δρόμο και πραγματοποιεί έναν προσωπικό αγώνα στην προσπάθεια να πείσει συνυποψηφίους και πολίτες ότι είναι η μόνη νοικοκυρεμένη λύση για τις επόμενες εκλογές.

Σαφώς και η παράταξη του είναι λαβωμένη. Σαφώς και η παράταξη του αιμορραγεί και ίσως αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί να κερδίσει το προσωπικό στοίχημα.

Δηλαδή να αξιώσει και πάλι την δημαρχία ξανά αλλά με πρόσωπα που πιστεύουν σε αυτό που το εγχείρημα.

 

Ο τρίτος πόλος είναι ο Σάββας Μελισσόπουλςο, η παράταξη του η οποία φιλοξενεί στους κόλπους της, ακόμη και τον αδελφό της Γενικής Γραμματέως κ. Ψωμά.

Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι η κυρία Ψωμά με την σύμπραξη της στις όποιες πολιτικές επιλογές του δημάρχου, βαδίζει σε ολισθηρό δρόμο.

Παράλληλα δε αντιλαμβανόμαστε ότι πολλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που μέχρι σήμερα ήταν αποστασιοποιημένα άρχισαν και πυκνώνουν τις τάξεις του και εδώ είναι το λεπτό σημείο που κατά την ταπεινή μας άποψη θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Σ. Μελισσόπουλος γιατί υπάρχουν και καιροσκόποι με δεδομένο ότι με την επιλογή του Μ. Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ αυτοί που θα τον πλαισιώσουν, πρώην πασόκοι, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως λίγο ΝΔ, θα τον πλαισιώσουν όπως πλαισιώνουν τώρα τον Μ. Τσέπελη τα δήθεν στελέχη της ΝΔ που είναι λίγο αχταρμάς κάτι από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ΚΚΕ.

Άρα η αξιολόγηση των προσώπων που θα τραβήξουν μπροστά την εκλογική περίοδο θα πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά για να μην πάθει ότι και ο νυν δήμαρχος, δηλαδή μόλις πάψει η επιχορήγηση, θα λακίσουν όλοι από κοντά του.

Θα πρέπει να επισημάνουμε κινήσεις του Σ. Μελισσόπουλου οι οποίες μπορεί να μην έχουν απτό αποτέλεσμα, όπως η καυστική αλλά χαμηλών τόνων αντιπολίτευση που ασκεί, το άνοιγμα στις άλλες παρατάξεις αυτές του Παπαχρόνη, του Λύρατζη και του Χατζηθεοδώρου, που δείχνουν ότι μπορεί η δήμος να πάει μπροστά με συνεοήσεις έστω και αν υπάρχουν διαφορές και είναι κάτι που πέρασε μεν στην κοινωνία αλλά η ίδια η κοινωνία θέλει τον χρόνο της για να ζυμωθεί με αυτήν την ιδέα.

Δύο κουβέντες για το χαμηλό προφίλ.

Καλώς ή κακώς οι Ξανθιώτες μέχρι σήμερα ήθελαν τους αρχηγούς τους «σαματατατζίδες», «ζημιάριδες» και πάει λέγοντας.

Αποτέλεσμα, να φτάσει η πόλη στο χειρότερο σημείο που μπορούσε να φτάσει.

Τελικά μήπως οι δύο εν δυνάμει δήμαρχοι Σάββας Μελισσόπουλος και Χ. Δημαρχόπουλος,  να κρατήσουν το προφίλ που έχουν και να δώσουν στους Ξανθιώτες να καταλάβουν ότι δεν χρειάζονται να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου για να καθαριστούν οι δρόμοι, να γίνουν πεζοδρόμια να σκεπαστούν οι λακκούβες και πολλά άλλα μικρά προβλήματα που στο σύνολό τους κάνουν την ζωή των Ξανθιωτών αφόρητη;

ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ