ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Κ. Χαραλαμπίδης: Κάτι δεν πάει καλά στην χωματερή. Έβαλα «πλάτη» αλλά δεν με πληρώνουν.

Μπορεί ο δήμαρχος Τσέπελης να υποδέχεται την πρόεδρο της Δημοκρατίας και ως πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ να υποδέχεται τον Πρωθυπουργό για να εγκαινιάσει την μεγάλη Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Περιφέρειας στην Αλεξανδρούπολη, όμως μέσα στο σπίτι του και την «οικογένειά» του που θεωρητικά είναι ο δήμος της Ξάνθης, εκθέτει τους επαγγελματίες με τις καθυστερήσεις πληρωμών των υποχρεώσεων του, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της Ξάνθης, παρόλο που βάζουν «πλάτη» για να στηριχθεί ο δήμος, πρέπει να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματα τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ξανθιώτη επαγγελματία ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων Κ. Χαραλαμπίδη, ο οποίος ενώ εφοδιάζει με καύσιμα τα μηχανήματα του ΣΔΑΝΞ έχει να πληρωθεί το ποσόν των 70.000 ευρώ περίπου ευρώ από πέρυσι τον Μάρτιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο και όπως ο ίδιος αναφέρει σε δηλώσεις του στην ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, θα πρέπει να κινηθεί δικαστικά για να τα διεκδικήσει.

Παράλληλα δε, με τον κακό προγραμματισμό τροφοδοσίας των μηχανημάτων και της ασυνεννοησίας της διοίκησης με ευθύνη του δημάρχου, τα βαριά μηχανήματα μένουν από καύσιμα και σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπίδη, παθαίνουν ατροφία και «βγαίνουν» βλάβες που καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν.

Η όλη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής προκαλεί ερωτηματικά μιας και την τελευταία τριετία που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου, έχει ξοδέψει χιλιάδες ευρώ σε απευθείας αναθέσεις με αμφίβολο το αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών.

Είναι απορίας άξιο για το ποιες προτεραιότητες βάζει η δημοτική αρχή όπως για παράδειγμα την τακτοποίηση του επιχειρηματία ο οποίος στηρίζει την πόλη και τον νομό εφοδιάζοντας με δικά του κεφάλαια την λειτουργία της χωματερής ή αγοράζοντας πυροτεχνήματα αξίας άνω των 70.000 ευρώ για ένα καρναβάλι χωρίς … καρναβάλι.

Με λίγα λόγια, ο δήμος, ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ξάνθη, θα πρέπει να είναι συνεπής προς τους επαγγελματίες και τα χρήματα των δημοτών να τα κατανείμει πάλι στους δημότες με δικαιοσύνη.