Γιατί κύριε δήμαρχε τα σπήλαια της Σταυρούπολης μένουν αναξιοποίητα;

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟ ΨΑΡΙ ΔΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

 

Μπορεί η Ελληνική Λύση να ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς για την αξιοποίηση των σπηλαίων της παρόχθιας περιοχής της Σταυρούπολης για να δώσουν μία απάντηση αλλά στην θεωρεία τουλάχιστον, οι υπουργοί περί της τουριστικής ανάπτυξης για να απαντήσουν στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης φυσιολογικά, θα ρωτήσουν τον δήμαρχο της Ξάνθης Μ. Τσέπελη γιατί δεν αξιοποίησε την συγκεκριμένη μελέτη για την ανάδειξή των σπηλαίων.

Άραγε τι θα πει ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης στους αρμόδιους υπουργούς;

Για αυτό τον λόγο και εμείς με την σειρά μας ρωτάμε τον δήμαρχο της Ξάνθης, ο οποίος λέει σε όλους τους τόνους ότι νοιάζεται για την Σταυρούπολη και αγοράζει οικόπεδα για να κάνει παιδικές χαρές και πάρκινγκ, αντί να νοιάζεται να αξιοποιήσει τουριστικά την Σταυρούπολη.

 

Διαβάστε τι λέει η Ελληνική Λύση.

 

Κυρία, κύριοι Υπουργοί,

 

Η Δημοτική Ενότητα Σταυρουπόλεως του Δήμου Ξάνθης περιβάλλεται από φυσικό κάλλος, λόγω της οροσειράς της Ροδόπης, του ποταμού Νέστου και των παρόχθιων περιοχών, καθώς και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της. Ο φυσικός όμως αυτός ο πλούτος, από τους υψηλότερους στη χώρα, παραμένει αναξιοποίητος τουριστικά. Το 2010 είχε εκπονηθεί μελέτη του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδος, η οποία είχε καταγράψει χαρτογραφώντας όλα τα σπήλαια της ανωτέρω περιοχής, καθώς και τη βιοποικιλότητα και την πανίδα τους. Τα καταγραφέντα σπήλαια κατά τους εκπονήσαντες τη μελέτη πλην της περιβαλλοντικής τους αξίας θα ήταν δυνατόν να είναι   και   επισκέψιμα.    Σημαντικότερα   εξ   αυτών   θεωρήθηκαν   τα   σπήλαια

«Κροκόδειλος», στο  οποίο ζει σπάνιο  ασπόνδυλο  μοναδικό στην Ευρώπη και οι

«Δρυάδες» το οποίο διακρίνεται για τον πλούσιό του διάκοσμο. Η ανωτέρω μελέτη παραμένει αναξιοποίητη στον Δήμο Ξάνθης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

Τι προτίθεστε να πράξετε για την αξιοποίηση των σπηλαίων της περιοχής της Δ.Ε. Σταυρουπόλεως του Δήμου Ξάνθης, τα οποία σε συνδυασμό με το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και τα κάστρα θα ωθούσαν την τουριστική ανάπτυξη της οικονομικά και δημογραφικά καταρρέουσας περιοχής;

Και εμείς θα ξαναρωτήσουμε τον λαλίστατο δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη. Τι ακριβώς έκανες για το συγκεκριμένο θέμα δήμαρχε;

Θα πας στις επόμενες εκλογές να ξαναζητήσεις την ψήφο τους, αφού τους άφησες να διψάσουν το περσινό καλοκαίρι, τα άγρια άλογα καταστρέφουν την σοδειά τους, καπηλεύτηκες το έργο του Δημαρχόπουλου για τον φωτισμό και βραβεύτηκες εσύ ως φίλος του περιβάλλοντος αναφορικά με τα led τώρα αφήνεις ανεκμετάλλευτη μία σοβαρή μελέτη η οποία θα μπορούσε να φέρει κόσμο – επισκέπτες – τουρισμό στην πονεμένη και φτωχοποιημένη εξ αιτίας των πολιτικών σου επιλογών Σταυρούπολη.

Άραγε τι θα τους πεις για αυτό το θέμα;