Όταν οι ανύπαρκτες υποδομές σκοτώνουν το επιχερείν

Το γράψαμε και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε. Το κράτος πρέπει να είναι δίπλα στον επιχειρηματία. Θα πρέπει να δίνει πρώτα στον πολίτη αυτά που του αναλογούν και μετά μέσω των φόρων να απαιτεί να το πληρώνει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε μία επιχειρήσει στην Ξάνθη στα στενά του Νέστου να είναι στην κυριολεξία πνιγμένη.

Γιατί; Γιατί το κράτος, η Αντιπεριφέρεια, η Περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο, δεν πρόβλεψαν ότι ο Νέστος μπορεί να υπερχειλίσει λόγω των βροχοπτώσεων και τα νερά του να πνίξουν στο διάβα τους κάθε επιχειρηματική προσπάθεια.

Η όποια υποδομή με λίγο παραπάνω νερό της βροχής που έπεσε δεν άντεξε και ο δρόμος καλύφθηκε από τα νερά του ποταμού Νέστου.

Τα νερά του ποταμού Νέστου  δεν κάλυψαν μόνο τον δρόμο απαγορεύοντας στους Ξανθιώτες να απολαύσουν μία βόλτα στα στενά του Νέστου αλλά και το νερό είναι έτοιμο να μπει (αν δεν μπήκε) μέσα στην επιχείρηση καταστρέφοντας την, χρονιάρες μέρες, εκεί όπου η επιχείρηση λόγω των ημερών, θα μπορούσε να βγάλει τις απαιτήσεις του κράτους – νταβατζή-  δουλεύοντας, υποδεχόμενο τους επισκέπτες.

Είναι λυπηρό οι αυτοδιοικητικοί να μην νοιάζονται για τον τόπο τους. για την προστασία του, για το βιός των πολιτών που χάνεται.

Αλήθεια πόσο δύσκολο ήταν η αντιπεριφέρεια με τις Τεχνικές της Υπηρεσίες να προβλέψει ότι σε εκείνο το σημείο πιθανών η όχθη του Νέστου να έσπαγε και να πλημύριζε ο τόπος;

Άραγε προσπάθησε να βγάλει κονδύλι για την προστασία της περιοχής;

Αν δεν μπορούσε «όχλησε» τον Περιφερειάρχη;

Αν δεν μπορούσε ο Περιφερειάρχης «όχλησε» τα συναρμόδια υπουργεία;

Εκ του αποτελέσματος όχι.

Και αυτό είναι το λυπηρότερο όλων. Οι αυτοδιοικητικοί μας, το κόμμα και οι βουλευτές, θα πάνε στο σημείο, θα φωτογραφηθούν, θα πούνε ότι την επόμενη φορά θα ετοιμάσουν μελέτη για να αποκατασταθεί η ζημιά από την πλημύρα στην περιοχή, θα δεσμευθούν στον πολίτη επιχειρηματία ότι θα τον στηρίξουν και μόλις φωτογραφηθούν θα «λακίσουν» και του χρόνου την περίοδο των βροχών θα επαναλάβουν την σκηνή, ίσως άλλα πρόσωπα, που θα έρθουν στην εξουσία αλλά στο ίδιο μοτίβο.

Ο επιχειρηματίας και ο πολίτης δυστυχώς θα συνεχίσει να παλεύει μόνος του για την επιβίωσή του.

Μήπως οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της Ξάνθης είναι καιρός να πουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;