Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα. – Ο λύκος και αν γέρασε “χούι” δεν αλλάζει

Ποιος είπε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές, ο ψευτομουφτής και τα χριστιανικά τσιράκια, πολιτικοί ταγοί του τόπου,  που για να απολαύσουν την εξουσία, τους υποθάλπουν, τους “σιγοντάρουν  και τους δίνουν λόγο ύπαρξης με αντάλλαγμα τους μειονοτικούς ψήφους;

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΝΔ

Μετά και από αυτήν την θέση του Ζειμπέκ Χουσείν φίλου του κ. Μούρκα που τον αποκαλούσε καλό παιδί, πλέον ξεκάθαρα πέφτουν και οι μάσκες για τον καθένα που πορεύεται “πολιτικά”  στην Θράκη και ειδικότερα στην Ξάνθη.

Πλέον για την πορεία μειονοτικών βουλευτών και στελεχών της μειονότητας,  ξεκαθαρίζει το θέμα και το κράτος που επιτρέπει αυτές τις ανθελληνικές συμπεριφορές, εννοείται  κατόπιν εντολών του Τουρκικού ΥΠΕΞ, θα πρέπει να βάλλει όρια, να ξεκαθαρίσει την θέση του και οι ανθέλληνες πολιτικοί να μην τυγχάνουν τα προνόμια που τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του είτε είναι Χριστιανοί είτε Μουσουλμάνοι. Αυτές οι συμπεριφορές προκαλούν ρήγμα στις αγαθές σχέσεις των Θρακιωτών Ελλήνων πολιτών, ανεξάρτητα σε ποιόν Θεό πιστεύουν.

Σαφώς και ο πρόεδρος της Βουλής αλλά και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πάρουν θέση άμεσα.

Ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε τους προκλητικούς ισχυρισμούς στη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη – Προσπάθησε να «τα μαζέψει» ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Σε απίστευτη πρόκληση εντός της Βουλής προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν υποστηρίζοντας πως η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης επιχειρώντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Η τοποθέτηση του κ. Ζεϊμπέκ έγινε κατά την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που λειτουργεί στην Βουλή για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης και προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή.

Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος είναι τραγικός. Υπάρχει κρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξαρτησία. Υπάρχει ισχυρή θρησκευτική και κοσμική παράδοση είπε ο κ. Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2015-19 έσπευσε να διορθώσει τον βουλευτή λέγοντας «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει».

«Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια Πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό», σχολίασε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και συμπήρωσε; «Στέκομαστε πάνω απ’ όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΔ ΞΑΝΘΗΣ

Προκλητικός και στερούμενος πλήρως συνταγματικού ερείσματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ισχυρισμός του κ. Ζειμπέκ στη Βουλή των Ελλήνων ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Συμφωνεί η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με την απαράδεκτη στάση του μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Ως πότε ο κ. Τσίπρας θα αφήνει τους βουλευτές του να κάνουν δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας;

                                                  Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. ΞΑΝΘΗΣ

                                                 ΝΤΑΜΠΟΥΡΑΤΖΗΣ Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ