Ποιος το έλεγε ότι κάποτε θα ξαναζωντάνευαν τα εγκαταλειμμένα ξωκλήσια στα Πομακοχώρια.
Να πούμε ένα μπράβο στους συλλόγους που τα έχουν υιοθετήσει και πρώτα από όλους στην ένωση αποστράτων Ξάνθης και ο λόγος είναι απλός.
Πολλοί από τους σημερινούς ε.α. επί σειρά ετών έδωσαν το παρών τους στα Πομακοχώρια κάτω από διαφορετικές συνθήκες και στην άσκηση των καθηκόντων τους. Η ομορφιά αυτής της περιοχής τους μάγεψε και από τότε, έξω από καλές οι κακές εθνικές πολιτικές σε ότι αφορούσε τους Πομάκους, αν υπήρχαν ποτέ Εθνικές Πολιτικές σε αυτήν την Χώρα, οι άνθρωποι αυτοί αγάπησαν την περιοχή και τους πομάκους. Αυτό, τώρα που έχουν την άνεση του χρόνου αλλά κυρίως της Πίστης στα θεία, τους ώθησε να αρχίσουν ένα ένα, τα ξωκλήσια πάνω στα Πομακοχώρια, παρατημένα από όλους, να τα εξωραΐζουν και να καλούν την εκκλησία να σπείρει τον Άγιο λόγο στα άγια αυτά ντουβάρια.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους αποστράτους, άσχετα αν κάποιοι «προοδευτικοί» βρίσκουν πεδίο για να βγάλουν την «αθεΐα» τους προκειμένου κάποια στιγμή να αμειφθούν για τις καλές τους υπηρεσίες από κομματικούς δογματισμούς που έχουν σαν μπροστάρη την αθεΐα, την απάτριδα σκέψη και την αντεθνικότητα.