Πότε θα μας πάρει στα σοβαρά το ΕΚΑΒ;

Ιρφάν Χατζηγγενέ: Οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν να βρίσκονται

O Περιφερειακός Σύμβουλος Ιρφάν Χατζηγγενέ έχει δίκιο και κάποια στιγμή οι διοικούντες όχι μόνο κεντρικά και σε επίπεδο υπουργείων, αλλά η Περιφέρεια, οι δήμοι και οι τοπικοί βουλευτές θα πρέπει να αποφασίζουν με ποιόν είναι.
Με τον πολίτη ή με ένα αποτυχημένο πολιτικό σύστημα το οποίο ενώ καρπού τε τα οφέλη της εξουσίας ξεζουμίζοντας στην κυριολεξία τους πολίτες οι οποίοι από το υστέρημα τους και σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία πληρώνουν, και οι πολιτικοί, δεν προσφέρουν το ελάχιστο στον τομέα της υγείας.
Δεν είναι δυνατόν τα ασθενοφόρα να είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης οδηγών ή επειδή είναι ασυντήρητα τα οχήματα ή γιατί δεν υπάρχουν πληρώματα να επανδρώσουν τις μονάδες του ΕΚΑΒ.
Δεν είναι δυνατόν να πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο γιατί καθυστέρησε το ΕΚΑΒ να προστρέξει ή να μεταφέρονται συνάνθρωποι μας με αγροτικά αυτοκίνητα και οχήματα στα Κ.Υ.
Ναι επιτέλους η διοίκηση θα πρέπει να επιλέξει αν θα στηρίξει τους πολίτες ή όχι.
Όσο δε για το ερώτημα τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια ή ο δήμος ή ο τοπικός βουλευτής η απάντηση είναι απλή.
Θα πρέπει να επιλέξει ο Περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και ο βουλευτής αν θα είναι με την πλευρά του πολιτικού συστήματος που από την μεταπολίτευση και μετά δεν έχει προσθέσει – εκ του αποτελέσματος – ούτε ένα λιθαράκι στον τομέα της προστασίας της Υγείας ή θα είναι στο πλευρό των πολιτών

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΣΚΟ ΑΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Βλέπουμε δυστυχώς οι ταγοί του τόπου να επιλέγουν τον εύκολο δρόμο και την πλευρά του πολιτικού συστήματος αφήνοντας τους πολίτες στην τύχη τους.
Διότι αν επιλέξουν την πλευρά των πολιτών το πιθανότερο είναι να βρεθούν εκτός «νυμφώνος» γιατί δυστυχώς το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα δεν θέλει αντίθετες φωνές και φυσικά δεν επιθυμεί να αλλάξει η ροή των πραγμάτων.
Εάν οι ντόπιοι πολιτικοί ταγοί επιλέξουν την πλευρά των πολιτών, θα πρέπει να χτυπήσουν την γροθιά τους πάνω στο μαχαίρι και αυτό σημαίνει ότι θα ματώσουν, θα πονέσουν και στην τελική θα χάσουν όλα όσα η εξουσία απλόχερα και σε βάρος των πολιτών τους δίνει.
Αυτός είναι ο λόγος που οι ντόπιοι άρχοντες και ρυθμιστές του μέλλοντος των πολιτών κωφεύουν, δεν ακούν και δεν βλέπουν τον σπαραγμό των ανθρώπων που χάνουν τους δικούς τους ανθρώπους.

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΟΛΛΑ

και πρώτα πρώτα να πούνε στον υπουργό να προσλάβει κόσμο, αν δεν μπορεί γιατί δεν έχει λεφτά, ο περιφερειάρχης και ο κάθε δήμαρχος θα μπορούσε να πιέσει για να αλλάξει το καθεστώς πρόσληψης και κόβοντας τις σπατάλες, να προσλάβει προσωπικό και να ενισχύσει το ΕΚΑΒ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ
Τι λέει ο Ιρφάν Χατζηγγενέ:

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της αναλγησίας του ΕΚΑΒ Θράκης, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο της Υγείας στην περιοχή μας. Στη σειρά με τα πολλά περιστατικά στα οποία οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη κατά το οποίο μία συμπολίτισσα μας μετά από χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη της στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, έπρεπε να βρει μόνη της τον τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι της!
Παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης, ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Οι ασθενείς δεν είναι αντικείμενα για να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων, ούτε η φροντίδα ενός ασθενούς τελειώνει στο Νοσοκομείο. Η μεταφορά ενός ανθρώπου από και προς το Νοσοκομείο δεν είναι μέρος της ιατρικής περίθαλψης που δικαιούται; Φυσικά και είναι! Ωστόσο οι κύριοι και οι κυρίες του ΕΚΑΒ και των διοικήσεων των Νοσοκομείων προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, απλώς και μόνο για να καλύψουν την ανεπάρκεια των υπηρεσιών που διοικούν.

Αυτή η απαξίωση πρέπει να σταματήσει. Και οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν να βρίσκονται. Ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Εφόσον όμως επιλέγουν να μην τον υπηρετούν σωστά, τότε πρέπει να είναι έτοιμοι και έτοιμες να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες.

Ιρφάν Χατζηγκενέ
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»