Τι προτείνει η παράταξη ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ για τα δημοτικά τέλη

Με ανακοίνωση της η παράταξη του Σ. Μελισσόπουλου προτείνει στην δημοτική αρχή τον τρόπο με τον οποίον θα αποφασιστούν τα δημοτικά τέλη στους δημότες εν μέσω γενικότερης δυσπαραγίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ:

Κύριε Δήμαρχε

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος θα έρθει  προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό  Συμβούλιο το θέμα του καθορισμού των Δημοτικών Τελών για το έτος 2022. Ένα θέμα που αφορά το σύνολο των συμπολιτών μας, δηλαδή  τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες αλλά και τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα στο Δήμο Ξάνθης.

Λόγω της πανδημίας,  συνεχίζουμε να βιώνουμε μια παγκόσμια κρίση, ίσως τη μεγαλύτερη της γενιάς μας, κατά την οποία οι πολίτες και οι επαγγελματίες του Δήμου Ξάνθης πλήττονται καθημερινά έχοντας υποστεί μια μεγάλη οικονομική ζημιά, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευαίσθητα και αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Επειδή οι αποφάσεις που λαμβάνουμε  ως Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα για ζητήματα που άπτονται οικονομικών μέτρων και επιβαρύνσεων προς τους πολίτες και  τους επαγγελματίες, απαιτούν συνεννόηση και διαβούλευση πρώτα μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων και στη συνέχεια με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της κοινωνίας μας (Επιμελητήριο, Επαγγελματικούς Συλλόγους κλπ), σας καλούμε πριν προχωρήσετε στις προτάσεις και στις εισηγήσεις σας για το ζήτημα των Δημοτικών Τελών, να συγκαλέσετε άμεσα συνάντηση των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και αμέσως μετά, ανάλογες συναντήσεις και συνεννοήσεις με όλους τους θεσμικούς φορείς της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Δήμος Ξάνθης οφείλει και πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος προς την τοπική μας κοινωνία και να ελαφρύνει σημαντικά από ποσά δημοτικών τελών τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας έτσι ώστε με αυτόν τον τρόπο να τονώσει τόσο την τοπική αγορά, όσο και την τοπική οικονομία γενικότερα.

Ο Δήμος μας δεν πρέπει να έχει την εικόνα ενός απρόσωπου εισπρακτικού μηχανισμού, αλλά ενός κοινωνικά ευαίσθητου και οικονομικά υποστηρικτικού θεσμικού οργανισμού.

Όλοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία μας, εσείς όμως ως Δήμαρχος αυτής της πόλης έχετε την υποχρέωση ανάληψης αυτής της πρωτοβουλίας -συνεννόησης που σας προτείνουμε.

Αναμένουμε λοιπόν να την αναλάβετε.