Σχήμα οξύμωρο η προσχώρηση Γάκη στο διοικητικό σχήμα της ΠΑΜΘ

Αυτά έλεγε ο κ. Γάκης για τον κ. Μέτιο

Τώρα ομοτράπεζοι.

ΤΕΛΙΚΑ Η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ” ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

“Μπούμερανγκ η πεσμένη γέφυρα στον Χ. Μέτιο; Αντίδραση Χ. Γάκη”

Άλλος ένας «ανεξάρτητος» Περιφερειακός Σύμβουλος – ο Χρήστος Γάκης- εξαρτά τελικά την πολιτική του ύπαρξη στην παράταξη της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ως άμισθος εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα ενέργειας.

Οι «ενέργειες» του Χρήστου Μέτιου και του Χρήστου Γάκη δεν «ταιριάζουν» και πολύ πάντως, αν κάνει κάποιος μία σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και ακούσει τους χαρακτηρισμούς που έχουν ανταλλάξει.

Προκαλούμε όποιον ή όποιαν θέλει, να ανατρέξει στη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2019 και να ακούσει τους χαρακτηρισμούς του ενός προς τον άλλον ή με μία σύντομη αναζήτηση στον τοπικό τύπο να διαγνώσει την άποψη που είχε ο Χρήστος Γάκης για το πρόσωπο και τις διοικητικές ικανότητες του Χρήστου Μέτιου.

Επίσης, καλό θα ήταν να εξηγήσει ο Χρήστος Γάκης πώς βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με το νέο καθήκον του, αφού μάλλον λόγω φόρτου εργασίας απέχει συστηματικά από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (είναι όλες αναρτημένες στο διαδίκτυο για του λόγου το αληθές).

Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές του καθενός αφορούν τον ίδιο. Το θέμα είναι ότι όλες και όλοι κρινόμαστε από αυτές γιατί το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει.

Και το αποτέλεσμα εν προκειμένω είναι η ανακολουθία λόγων και έργων από ανθρώπους που προσπαθούν να πείσουν ότι υπηρετούν την Πολιτική και όχι το πολιτικό τους όφελος.

Αυτά έλεγε ο κ. Γάκης για τον κ. Μέτιο

Τώρα ομοτράπεζοι.

ΤΕΛΙΚΑ Η “ΠΟΛΙΤΙΚΗ” ΕΝΩΝΕΙ

Μπούμερανγκ η πεσμένη γέφυρα στον Χ. Μέτιο; Αντίδραση Χ. Γάκη

Όπως δείχνουν τα πράγματα από τις αντιδράσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης τα θέματα του τόπου που ψάχνουν λύση είναι πολλά και ένα από αυτά είναι η πεσμένη γέφυρα του Κομψάτου στον Ίασμο όπου έχει γίνει σοβαρό πεδίο αντιπαράθεσης των στελεχών του Μέτιου και της αντιπολίτευσης.

Ο Χ. Γάκης  μέλος της μείζονος  αντιπολίτευσης απαντά στην αναφορά του Χ. Μέτιου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του  Π.Σ. απόντος του ιδίου, ο οποίος,  στην συνέχεια με καυστική ανακοίνωση βάλλει κατά του Περιφερειάρχη κατηγορόντας τον μάλιστα ότι προσπάθησε να λύση το πρόβλημα της πεσμένης γέφυρας με απευθείας παράνομη ανάθεση.

Σίγουρα η απάντηση του Περιφερειάρχη σε αυτήν την κατηγορία αναμένετε με πολύ ενδοιαφέρων.

Απάντηση του Περ. Συμβούλου κ Χρήστου Γάκη στον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. για την αναφορά στο όνομα του κατά την απουσία του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

 

 

Στο Περιφερειακό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, όπου απουσίαζε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Χρήστος Γάκης ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ αναφέρθηκε στο όνομα του. Ακολουθεί η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χρήστου Γάκη:

«Ο κ. Μέτιος σχετικά με την Γέφυρα στον ποταμό Κομψάτο και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, αφήνοντας την πεσμένη γέφυρα μάλλον για «τουριστική ατραξιόν», κάτι σαν τον Πύργο της Πίζας (μόνο που εκείνος γέρνει, δεν έχει πέσει τελείως), προσπάθησε να καλύψει τις ευθύνες του λέγοντας ότι πριν από ένα χρόνο, καταψήφισα σε μια επιτροπή την παράνομη απευθείας ανάθεση που ήθελε να κάνει για την μελέτη για τα αίτια πτώσης της γέφυρας.

Μια παράνομη απευθείας ανάθεση η οποία καταψηφίστηκε ομόφωνα από την αρμόδια επιτροπή. Μια επιτροπή από αποτελείται από Νομικούς και Πρόεδρος της είναι ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αν όλοι εμείς στην επιτροπή θέλαμε το κακό του τόπου και ο κ. Μέτιος που εδώ και δύο χρόνια το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν μια παράνομη απευθείας ανάθεση θέλει το καλό του τόπου, είναι μάλλον για γέλια.

Πάντως αν θέλει δύο χρόνια ο κ. Μέτιος για να κάνει μια απευθείας ανάθεση και μάλιστα παράνομη, μάλλον θα χρειαστεί αιώνες μέχρι να αποκαταστήσει με μόνιμες διαδικασίες την πεσμένη γέφυρα στον Ίασμο. Εκτός και αν ο κ. Μέτιος έχει άλλες αναπτυξιακές ιδέες στο μυαλό του, όπως για παράδειγμα να συνδέσει με ποταμόπλοιο τον Δήμο Ιάσμου με την υπόλοιπη Ροδόπη. Όλα αυτά πάντως είναι λυπηρά. Όταν διοικείς, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου και όταν κάνεις λάθη απλά ζητάς συγνώμη από τον κόσμο και προσπαθείς να γίνεις καλύτερος».