Έρχονται στιγμές όπου θα κληθούμε να κάνουμε μερικές αλλαγές σε αρκετά αντικείμενα και έπιπλα που έχουμε στο σπίτι μας. Θες ότι η πολύ χρήση και τα χρόνια που περάσαν, τα βάζουν στο κάδρο με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Και κει που πάτε να κάτσετε στο καναπέ σας, συνειδητοποιείτε πως ο καναπές έχει μια τεράστια γούβα στο κάθισμά του, πράγμα που σημαίνει, ότι έχει έρθει η στιγμή για να τον αλλάξετε.

Και ποιος τρέχει τώρα να βρει καναπέ από το μηδέν, κι αν θα βρεθεί κάτι που να είναι αξιόλογο και ταυτόχρονα να μη σας μπει βαθιά το χέρι στη τσέπη… κάπως έτσι μπορεί να σκεφθεί κανείς όταν βρεθεί μπροστά στο πρόβλημα. Αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και πολύ πιο βατή απ’ όσο φαντάζεστε!

Οι καναπέδες είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη δημιουργία του καθιστικού μας και υπάρχει πληθώρα στην αγορά, το οποίο αυτομάτως σημαίνει πως υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό έχει ως συνέπεια, οι τιμές να είναι σε νορμάλ επίπεδα και ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε, θα πληρώσουμε και τα ανάλογα…

Το λέμε αυτό, γιατί εδώ θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού καναπέ, μιας κι αν θελήσει κάποιος να έχει ένα έπιπλο για παραπάνω από δώδεκα έτη, θα πρέπει να κοιτάει επενδυτικά και όχι για το πόσα χρήματα μπορεί να γλυτώσει.

Το κύριο γνώρισμα ενός καναπέ που αποπνέει ποιότητα είναι το σκαρί ή αλλιώς η σκελετική δομή του. Για να καταλάβουμε αν ένας καναπές έχει γερό σκαρί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το βάρος του. Αν δυσκολευόμαστε να τον σηκώσουμε, τότε αυτό είναι καλό σημάδι.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ρωτήσουμε από τι υλικό είναι ο σκελετός του. Κι αν η απάντηση που θα λάβουμε από το πωλητή είναι καρυδιά τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Η οξιά είναι επίσης μια άριστη επιλογή και μαζί με τη καρυδιά, αποτελούν τις ναυαρχίδες στη κατασκευή ποιοτικών καναπέδων, προσδίδοντάς τους μια μασίφ, βαριά και γεροδεμένη δομή.

Αν έχετε αυτά κατά νου, τότε είστε στο 80% μιας επιτυχημένης αγοράς. Από κει και πέρα είναι το είδος που θα επιλέξετε. Υπάρχουν οι κλασικού τύπου διθέσιοι και τριθέσιοι καναπέδες, όμως στις μέρες μας αυτοί που κάνουν θραύση, είναι οι γωνιακοί καναπέδες. Θα φτάσουμε όμως εκεί σε λιγάκι, μιας και το επόμενο βήμα είναι να έχει καλό κάθισμα ο καναπές μας.

Τα μαξιλάρια καθίσματος, καλό θα είναι να περιέχουν συμπαγές αφρώδες υλικό, που θα έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο, μιας και τα συγκεκριμένα ταλαιπωρούνται περισσότερο απ’ όλα. Για τα μαξιλάρια πλάτης, προτείνουμε να είναι 50% αφρώδες υλικό και 50% πούπουλο για να έχετε παράλληλα και δομή επαναφοράς, όπως και άνεση!

Οι γωνιακοί καναπέδες, είναι εργονομικοί! Εκτός του ότι δέχονται περισσότερα άτομα στο κάθισμα, μερικοί δίνουν τη δυνατότητα να τροποποιηθούν και να γίνουν κρεβάτι σε περίπτωση που θέλετε να φιλοξενήσετε κόσμο στο χώρος σας ή για εσάς τους ίδιους.

Μια άλλη καλή επιλογή που μπορεί να σας προσφέρουν, είναι η χρήση αποθηκευτικού χώρου, σε ένα τμήμα του καναπέ, για να αποθηκεύετε ότι θελήσετε.

Από κει και πέρα, αν το ψάξετε και λίγο παραπάνω, θα βρείτε και τη τιμή την οποία θέλετε, χωρίς να κάνετε έκπτωση στη ποιότητα!

Άρθρο από https://www.welhome.gr/