Ο Αλέξανδρος Κοντός δεν ξεχνάει τις προτεραιότητες της Ξάνθης

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Είναι γεγονός ότι ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, παραμένει μία ανεξίτηλη πολιτική σφραγίδα για τον τόπο και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά είτε σαν Γενικός Διευθυντής σε μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Χώρας όπου στηρίζει την τοπική οικονομία, είτε σαν πρώην υπουργός ο οποίος προωθεί τις αναγκαίες λύσεις που χρειάζεται ο τόπος στον αγροτικό τομέα.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι ο Αλέξανδρος Κοντός είναι το πολιτικό κεφάλαιο στην Ξάνθη, είτε αρέσει σε ορισμένους πολιτικούς κύκλους, είτε δεν αρέσει και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τον καιρό που απουσιάζει από την ενεργό πολιτική με δική του επιλογή.

Για του λόγου το αληθές, μπορεί η πολιτική ελίτ του τόπου, όπως βουλευτές, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης της Ξάνθης και δήμαρχοι να έχουν ξεχάσει το αρδευτικό, ένα σημαντικότατο έργο ζωής για τους αγρότες της Ξάνθης, ο πρώην Υπουργός δεν το ξέχασε και προωθεί την έναρξη του αρδευτικού του κάμπου της Ξάνθης, πραγματοποιώντας στοχευμένες  επαφές με τους ανθρώπους “κλειδιά”, για να ξεκινήσει επιτέλους μία σημαντικότατη παρέμβαση που θα δώσει ανάσα στους αγρότες της Ξάνθης.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και μετά από  επικοινωνία που είχε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Αλέξανδρος Κοντός με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιο για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση  Κώστα Σκρέκα  υπάρχει πλήρης ωριμότητα μελετών για τη δρομολόγηση πλέον του ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ έργου κάμπου Ν. Ξάνθης.

Όπως ενημέρωσε τον κύριο Σκρέκα ο Αλέξανδρος Κοντός,  «υπάρχει ήδη η  θετική απόφαση του ΣτΕ μετά την απόρριψη της προσφυγής των οικολόγων για το Αρδευτικό Ξάνθης που  είχε ήδη δημοπρατηθεί και είχε μπει μάλιστα και ο εργολάβος. Κατά συνέπεια θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα έργα που μπορεί να ενταχτεί στο ταμείο Ανάκαμψης και να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση και υλοποίησή του αφού ήδη είχε πάρει την έγκριση και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με την  Ε.Ε. Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε τον Αλέξανδρο Κοντό, ότι το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ Ξάνθης θα είναι ένα από τα τέσσερα πρώτα μεγάλα έργα του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης που θα συμπεριληφθεί στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη Θράκης, στο ταμείο ανάκαμψης.

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι ένα τόσο τεράστιο και μεγάλο έργο όπως το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ κάμπου Ξάνθης για το οποίο ως υφυπουργός και μετέπειτα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δώσαμε με την Κοινωνία της Ξάνθης τεράστια μάχη για τη δρομολόγησή του,  επιτέλους ανοίγει ο δρόμος υλοποίησής του», δήλωσε ο Αλέξανδρος Κοντός που επιστρέφει σήμερα στη Ξάνθη.

 

Σημειώνουμε ότι ο Αλέξανδρος Κοντός μέχρι τέλη του χρόνου θα παραδώσει στην Πρόεδρο της Διακομμαικής  Επιτροπής για την Ανάπτυξη Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, υπόμνημα για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας μέχρι τέλη του χρόνου ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά την Πρωτοχρονιά.

 

Πάντως λόγω της πανδημίας, το ΠΟΡΙΣΜΑ της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη θα δοθεί στον Πρωθυπουργό μάλλον τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φλεβάρη….κι όχι στο 6μηνο όπως ζήτησε ο Πρωθυπουργός.