Αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδος με φόντο την Ξάνθη

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναθεώρηση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ φαίνεται πως θα διαδραματίσει η Ξάνθη και πιο συγκεκριμέ…

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναθεώρηση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ φαίνεται πως θα διαδραματίσει η Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα το Πετροχώρι.

Πρόκειται για την αναθεωρημένη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία όπως όλα δείχνουν θα υπογραφεί τον προσεχή Οκτώβρη στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές, στην εν λόγω συνεργασία προβλέπεται και η ανάδειξη του Πετροχωρίου, στην Ξάνθη, ώστε να αναβαθμιστεί και ο ρόλος του Δ΄ Σώματος Στρατού στην περιοχή, με ορατό το ενδιαφέρον των Αμερικανών στην περιοχή των Βαλκανίων.

Το τελευταίο διάστημα άλλωστε, ολοένα και πληθαίνουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με στρατεύματα του Δ΄ ΣΣ, με πιο πρόσφατη την άσκηση “Κένταυρος 21” που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα.

Μάλιστα, οι κοινές ασκήσεις ανάμεσα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και δυνάμεις των ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ φαίνεται πως προκαλούν “πονοκέφαλο” στην Τουρκία, η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα προπαγάνδας με επίκεντρο της περιοχή της Θράκης.