Η Ελλάδα καίγεται (στην κυριολεξία) αλλά τα πρόστιμα για τον covid, πρόστιμα

Τελικά ακόμη και σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ιστορία της Χώρας που η κάθε ικμάδα των δημοσίων λειτουργών πρέπει να είναι στις επάλξεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, κάποια όργανα, πιστά στις εντολές των κυβερνόντων, συνεχίζουν να επιβάλουν πρόστιμα, τσακίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη πεσμένο ηθικό των πολιτών.

Από την μία πλευρά ξεκάθαρα η πολιτεία, παρόλο που δαπανά υπέρογκα ποσά από τον ιδρώτα των πολιτών για να προασπίσει την ακεραιότητα τους καθώς και των περιουσιών τους, αποδεικνύεται ανίκανη για αυτήν την αποστολή και από την άλλη χρησιμοποιεί τα απαραίτητα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών όργανα για να διασπείρει τον τρόμο και την ένδεια στους πολίτες τιμωρώντας τους με υπέρογκα πρόστιμα λόγω του κορωνοιού, δηλαδή στην εύκολη τους αποστολή, με δεδομένο ότι οι ψηφισμένοι νόμοι καθιστούν απροστάτευτους τους πολίτες απέναντι στα πειθήνιά όργανα του κράτους των Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΛΟΓΩ ΚΩΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

 

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Χθες, Σάββατο 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 107.997 έλεγχοι, από τους οποίους οι 65.100 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Βεβαιώθηκαν συνολικά 128 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

 

 • 57 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 

 • 24 στη Θεσσαλονίκη,
 • 11 στην Ήπειρο,
 • 10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 •  8 στο Βόρειο Αιγαίο,
 •  2 στη Δυτική Μακεδονία,
 •  1 στην Κεντρική Μακεδονία,
 •  1 στη Πελοπόννησο.

 

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 63.102 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 60.852 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.250 των 150 ευρώ.

 

 • 21 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 12 στην Κρήτη, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στα Ιόνια Νησιά.

 

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.078 ομοειδείς παραβάσεις.

 

 • 49 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

 

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

 

Στο Νότιο Αιγαίο,

 • σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 ιδιοκτήτες ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
 • 000 ευρώ πρόστιμο σε καντίνα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών και πρόστιμο 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο,
 • 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

 

 

 

Στην Αττική, σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες και 1 προσωρινά υπεύθυνου ισάριθμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

 

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

 

Στην Κεντρική Μακεδονία, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

 

Στην Ήπειρο, 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

 

Στα Ιόνια Νησιά,

 • 10 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μπαρ ξενοδοχείου, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,
 • 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες καταστημάτων (τουριστικών ειδών και μίνι μάρκετ), για μη χρήση μάσκας.

 

Στην Κρήτη,

 • 000 ευρώ πρόστιμο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
 • 3 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

 

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.558 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.301 άτομα.

 • Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 356 ομοειδείς παραβάσεις.

 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.