Ο μέσος πολίτης προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται στην δήλωση του Πρωθυπουργού που επισκέφθηκε το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία του πύρινου μετώπου που κατακαίει την Ελλάδα. 

Τι ακριβώς συμαίνει η φράσει οι υποδομές άντεξαν και ότι σώθηκαν οι ζωές των πολιτών;

Προφανώς μέσα στην φράση του υποδομές δεν εννοεί τα σπίτια των πολιτών που κάηκαν. Προφανώς ο Πρωθυπουργός της Χώρας, λησμονεί το γεγονός ότι μέσα στις υποχρεώσεις του είναι εκτός από την ζωή των πολιτών να προστατεύει και τις περιουσίες τους.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έσωσε καμμία ζωή των πολιτών και οι ίδιοι οι πολίτες μπορεί να ψηφίζουν χωρίς καμμιά λογική ανθρώπους ανίκανους για να τον κυβερνήσουν, αλλά όταν καταλαβαίνουν  ότι η ζωή του κινδυνεύει από τις φλόγες τότε ψάχνει για δρόμο διαφυγής, άρα ας μην το πιστώνεται αυτό η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Οι πολίτες αφού είδαν ότι δεν μπορούνε να γλυτώσουν την περιουσία τους έφυγαν.

Με λίγα λόγια το αφήγημα της κυβέρνησης ότι έσωσε ζωές, αν αυτό εννοεί ο κ. Πρωθυπουργός και τα πληρωμένα παπαγαλάκια του, δεν έσωσε καμμία ζωή.

Το θέμα πλέον είναι η επόμενη μέρα για τους πολίτες οι οποίοι στην κυριολεξία θα πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους και αν μη τι άλλο να πάνε να κλάψουν στα αποκαΐδια του βιός τους και να δούνε τι θα απογίνουν.

Είναι βέβαιο ότι έτσι όπως κάηκαν χωρίς την ιδιαίτερη παρουσία του κράτους των Αθηνών, έτσι από μόνοι τους, θα πρέπει να προσπαθήσουν να ξαναστήσουν το βιός τους γιατί βοήθεια από το κράτος θα δούνε, αν δούνε  στην … άλλη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής – Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν

Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη:

  • «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος. Έγινε μία πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα.
  • Αντιμετωπίσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση.
  • Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα Τω Θεώ μέχρι σήμερα, μέχρι στιγμής, δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικάΟι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν.
  • Από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλες και από όλους να παραμείνουμε σε απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.
  • Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην αστυνομία, τους εθελοντές μας, που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».