Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Χ. Μέτιος «περιβαλλοντίζεται».

 

Κάποιοι θα με πούνε κακό και κάποιοι ότι κουβαλάω νερό στην αντιπολίτευση του Χ. Μέτιου.

Σας πληροφορώ πώς ούτε κακός είμαι, ούτε και έχω ιδιαίτερα με την αντιπολίτευση του Χ. Μέτιου και ας συγχωρήσουν κάποιοι την γκρίνια μου.

Με λίγα λόγια, ενώ οι ανεργία στους νέους έχει πιάσει ταβάνι, οι επιχειρήσεις πνέουν τα λοίσθια τους και ο περιφερειάρχης δεν φρόντισε ούτε αυτήν την ριμάδα μη επιστρεπτέα ενίσχυση να δώσει στους επαγγελματίες μπας και πληρώσουν το νοίκι της επιχείρησης τους είτε τα ρεύματα που καθημερινά η ΔΕΗ απειλεί να τους κόψει, τι έκανε λέτε ο Περιφερειάρχης.

Με Δελτίο Τύπου που σε φιλικά του μέσα ενημέρωσης τα χρυσοπληρώνει, μας γνωρίζει ότι ναι μεν μπορεί η νεολαία να είναι άνεργη, μπορεί ο μισός πληθυσμός να χωρίζεται σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και χίλια μύρια δεινά, τι έκανε λέτε ο περιφερειάρχης.

Μέσω του ΕΣΠΑ θα εγκαταστήσει λέει 6 νέους σύγχρονους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κόστους 700.000 ευρώ. Καλά διαβάσατε. 700.000 ευρώ για την μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και η νεολαία μας στο αδιέξοδο.

Με λίγα λόγια αντί να ψάξει κανένα πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ να ενισχύσει τους νέους ανθρώπους να στήσουν καμμιά δουλειά της προκοπής να βγάλουν κανένα κομμάτι ψωμί και να δημιουργήσουν οικογένεια, ο περιφερειάρχης μας νοιάζεται για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αγαπητέ Χ. Μέτιο καλό είναι το ενδιαφέρον σου για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κατανομή των κονδυλίων σε αυτού του είδους τις δράσεις, αλλά μήπως να ψαχνόσουν λίγο μπας και βρεις πόρους για να στηριχτεί η αγορά και οι επαγγελματίες;

Α.Π.

Διαβάστε λοιπόν τι λέει στο «τζαμπατζέ» Δελτίο Τύπου του

Με 6 νέους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εξοπλίζει η Περιφέρεια τις μεγάλες πόλεις της ΑΜΘ

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, 6 καινούργιοι, σύγχρονοι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Οι σταθμοί θα αποκτηθούν με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, συνολικού ύψους 700.000 €, και θα εγκατασταθούν στον αστικό ιστό των μεγαλύτερων Δήμων της Περιφέρειας, δηλαδή στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα καθώς και στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, δεδομένης εκεί της ύπαρξης αυξημένων βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Για την πόλη της Καβάλας, το έργο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του ήδη υπάρχοντος σταθμού μέτρησης.

Οι σταθμοί θα μετρούν τα αιωρούμενα σωματίδια και τις συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων και θα καταγράφουν τα δεδομένα των μετρήσεων εξασφαλίζοντας διαρκή έλεγχο της ποιότητας του αέρα και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για την έγκαιρη προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις ίδιες θέσεις θα εγκατασταθούν και μετεωρολογικοί σταθμοί ενώ το έργο προβλέπει επίσης την προμήθεια φορητών αναλυτών καυσαερίων για την πραγματοποίηση ελέγχων σε κεντρικές εστίες θέρμανσης στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη διάθεση των πόρων από το ΕΣΠΑ, ο κ. Μέτιος μετέβη στην Καβάλα και είχε σύσκεψη για το θέμα στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη, παρουσία του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Τάσου Παράσχου και της Προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας κυρίας Κωνσταντινίδου.