Τι ψηφίζουν οι πολίτες της Περιφέρειας, ποιους και γιατί;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Κατσιμίγα, που βάλλει κατά του Τοψίδη, ο οποίος, σύμφωνα με όσα του καταμαρτυρά, ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης με την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορεί ότι πριν από λίγο καιρό,  ψήφισε για να μην συνδεθεί η Δράμα στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης και μετά από λίγο καιρό ο κ. Τοψίδης, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Κατσιμίγα,  βάλλει κατά του Μέτιου διότι απέκλεισε την Δράμα, θαρρείς και ορίστηκε συνήγορος του Περιφερειάρχη ή θαρρείς και αύριο θα σφυρίξου τα τραίνα από την Δράμα ή από την Καβάλα.

Το ζουμί δυστυχώς της ιστορίας είναι ότι εδώ και είκοσι χρόνια περίπου, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι αποκλεισμένη από τον ΟΣΕ και κανένας από την διοίκηση της Περιφέρειας και Νομαρχίες παλαιότερα δεν έκανε καμία νύξη, κανένα παράπονο στην κεντρική κυβέρνηση για να κάνει κάτι.

Όσο δε για τους «βολευτές» κάποιοι από αυτούς βολεύτηκαν στα υψηλότερα πόστα του ΟΣΕ ή ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως αλλιώς και αν τον πούνε.

Τώρα γιατί ανακινήθηκε το όλο θέμα; Προφανώς οι εμπλεκόμενοι ξεκινώντας από τον Χ. Μέτιο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κρίνουν ότι έχει «ζουμί» η ιστορία.

Για να μην δουλευόμαστε μεταξύ μας, όταν λέμε ζουμί, εννοούμε πολιτικό ζουμί γιατί κανένας από αυτούς που ανακινούν το θέμα δεν νοιάζεται στην πραγματικότητα από πού θα περάσει το τραίνο μετά από … είκοσι χρόνια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το όλο θέμα είναι ακόμα στην διαβούλευση άρα… στην Ελλάδα όταν δεν θέλουμε να κάνουμε δουλειά κάνουμε συσκέψεις.

Το θέμα δεν είναι πολιτικοί ταγοί του τόπου. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους.

Ποια είναι η δουλειά τους;

Να αναλάβουν την διοίκηση. Αν την αναλάβουν προετοιμάζονται για επόμενες εκλογές και άρα δεν μένει χρόνος να δουλέψουν.

Εδώ ο Περιφερειάρχης και ο δήμαρχος Τσέπελης αποδέχονται για δήμαρχο Ελλήνων Πολιτών της ΑΜΘ,  τον ανθέλληνα που θέλει σώνει και καλά, την Θράκη να την ρήξη στην αγκαλιά της «Μητέρας Πατρίδας», εννοώντας την Τουρκία και τον τιμούν με την παρουσία τους, για ποια Θράκη μιλάμε για πιά έργα και ποιόν ΟΣΕ.

Είπαμε πιο πάνω ότι αυτοί είναι πολιτικοί και το μόνο τους μέλημα είναι να αναλάβουν τα ηνία του τόπου και να απολαύσουν τα καλά της εξουσίας.

Άρα αυτοί δεν έχουν πρόβλημα, είναι επαγγελματίες και θα πετύχουν τον σκοπό τους. Είτε λέγοντας ψέματα ή … Λίγη σημασία πλέον έχει. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους.

Οι πολίτες όμως της Περιφέρειας ΑΜΘ, με γνώμονα ποιο κοινό καλό ψηφίζουν και τους επιλέγουν;

Σίγουρα είναι ένα θέμα που πρέπει να το αξιολογήσει ειδικός για την ψυχική υγεία.