Όταν ο πολιτισμός δεν διδάσκεται στα σχολεία, τότε πού;

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΝΕΙ «ΑΓΓΑΡΕΙΑ»;

Είναι να απορεί κανείς, ποιος ο ρόλος του σχολείου, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία είναι χτισμένη πάνω στα θεμέλια του παγκόσμιου πολιτισμού.

Είναι να απορεί κανείς, ποιος είναι ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και του Πολιτισμού, όταν βασικές ειδικότητες που προάγουν τον πολιτισμό λείπουν από το Ελληνικό Σχολείο.

Δεν γνωρίζουμε αν μία ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ κυρίας Κεφαλίδου, μπορεί να ευαισθητοποιήσει το υπουργείο παιδείας προς την κατεύθυνση της τοποθέτησης εκπαιδευτικού προσωπικού που θα διδάξει τον πολιτισμό στα σχολεία αλλά κάτι είναι και αυτό. Ελπίζουμε ότι εκπαιδευτική κοινότητα θα πιέσει ακόμη περισσότερο το υπουργείο που διαχρονικά θεωρεί την πραγματική εκπαίδευση των αυριανών Ελλήνων πολιτών περίπου αγγαρεία.

 

Ερώτηση κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως με θέμα: “‘Ίδρυση Οργανικών Θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ) για τους κλάδους Θεατρολόγων, Ηθοποιών, Εικαστικών, Εκπαιδευτικών Ξενόγλωσσων μαθημάτων (Γερμανικών και Γαλλικών) και Πληροφορικής.”