Η Ξάνθη στο έλεος του Θεού και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής

 

Σίγουρα με τον θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανένας, όμως, θα μπορούσε η δημοτική αρχή να καθαρίζει τα φρεάτια για να μην μετατρέπονται οι δρόμοι σε λίμνες και απαιτείται η παρέμβαση της αστυνομίας και φυσικά της πυροσβεστικής υπηρεσίας για να γλυτώσουν ζωές και περιουσίες των Ξανθιωτών.

Ο λόγος πλέον μετά την εντονότατη βροχή και χαλαζόπτωση στις υπηρεσίες αποζημιώσεων των αγροτών και όπου τα φρεάτια είναι βουλωμένα να καθαριστούν και όπου δεν επαρκούν, να γίνουν έργα για να μην «πνίγεται» ο κόσμος κάθε φορά που  μία νεροποντή πέφτει στην Ξάνθη.

Ο λόγος φυσικά στην γνωστή οδό Ανδρέα Παπανδρέου όπου το πρόβλημα είναι γνωστό και κάθε φορά που βρέχει μετατρέπεται σε λίμνη με ότι κινδύνους κρύβονται πίσω από αυτό.

Δυστυχώς λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και την ανάλωση της σε προτάσεις έργων 18εκατομυρίων ευρώ, η νότια πόλη «κολυμπάει» και κινδυνεύει να πνιγεί  κάθε φορά που βρέχει.

Αυτή την φορά για να αποφευχθούν τα δυσάρεστα, η Αστυνομία της Ξάνθης, έβαλε δύο περιπολικά με τους φάρους αναμμένους, ένα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου και ένα στις σιδηροδρομικές γραμμές για Πετεινό όπου πραγματικά λόγω έλλειψης υποδομών από την ΔΕΥΑΞ, κινδύνευσαν άνθρωποι και αυτοκίνητα.

Καλά είναι τα μεγάλα λόγια και το καβαλίκεμα του καλαμιού από την εξουσία αλλά αυτό έχει και υποχρεώσεις στην καθημερινότητα των Ξανθιωτών.

Από θεωρίες όλοι είναι καλοί, ας δούνε και την πραγματικότητα που βιώνουν οι Ξανθιώτες.