Χάθηκε η ευκαιρία συνεργασιών – Υποβαθμίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ “ΧΑΒΑΛΕ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

Η παραμονή του επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Πασχάλη Λύρατζη στο Κέντρο πολιτισμού ήταν μία καλή ευκαιρία στον Μ. Τσέπελη και τους συνοδοιπόρους του να δείξουν ότι νοιάζονται για το καλό της πόλης σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου.

Αντιλαμβάνονται όλοι την επιθυμία των εκλεγμένων στελεχών του Μ. Τσέπελη να προσφέρουν στα κοινά μέσω της διοίκησης – και της αμοιβής βεβαίως – όμως, στην πραγματικότητα, ο εκλογικός νόμος που ψήφισε ο ΖΥΡΙΖΑ θέλει συνεργασίες.

Εκτιμούμαι ότι η συνεργασία του Μ. Τσέπελη με την παράταξη Λύρατζη θα έστελνε το μήνυμα στους Ξανθιώτες ότι προηγείται το καλό της πόλης από την φιλοδοξία του καθενός.

Αυτή την στιγμή πέρασε στην πόλη της Ξάνθης η αίσθηση ότι οι άνθρωποι του Μ. Τσέπελη, παρόλο που η πλειοψηφία μόνη της δεν μπορεί να διοικήσει και θα πρέπει να ενισχυθεί με άλλες δημοτικές παρατάξεις, δεν το πράττει.

Το γιατί δεν το πράττει συζητείται έντονα στους χώρους συνάθροισης των πολιτών και σίγουρα δεν κολακεύουν τα στελέχη της παράταξης Μ. Τσέπελη.

Παρόλο που οι τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο της ΝΔ δίνουν τον προβάδισμα στον δήμαρχο σε επίπεδο επιτροπών και θα μπορέσει να κάνει την «δουλειά» του, υποβαθμίζεται όμως η λειτουργία και ο ρόλος του δημοτικού συμβουλίου όπου λογικά μέχρι σήμερα παίρνονταν οι σημαντικότερες  αποφάσεις.

Από εδώ και μπρός όπως δείχνουν οι εξελίξεις, στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της απαξίωσης του ή δεν θα πατά κανείς ή θα πηγαίνουν απλά οι δημοτικοί σύμβουλοι για να κάνουν τον χαβαλέ τους αφού θέματα που δεν περνούν από τις συνεδριάσεις θα καταλήγουν στις «δοτές» πλειοψηφίες του δημάρχου στις επιτροπές.

Είναι αυτό δημοκρατία;