ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ  ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 5ης ΜΑΙΟΥ 2021

Η ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΈΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΚΕΙ

 

Με πολύ γλαφυρό τρόπο τρείς παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Σ. Μελισσόπουλο, τον Γ. Χατζηθεοδώρου και τον Π. Λύρατζη παρουσιάζουν το πρόβλημα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Σταυρούπολης λόγω της έλλειψης τακτικής συγκοινωνίας και ρωτούν τον Μ. Τσέπελη γιατί δεν επιδοτεί, όπως είχε δεσμευθεί, το ΚΤΕΛ Ξάνθης για την ενίσχυση των δρομολογίων, προκειμένου να πάψουν να ταλαιπωρούνται οι λίγοι κάτοικοι που μένουν στην Σταυρούπολη και που αν συνεχίσει η πολιτική ελίτ να την χρησιμοποιεί μόνο κάθε 4 χρόνια προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο της, θα μείνουν ακόμη λιγότερο και η Σταυρούπολη θα θυμίζει στην κυριολεξία το λαϊκό άσμα «νυχτερίδες και αράχνες … »

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι τρείς παρατάξεις της αντιπολίτευσης ρωτούν τι έγιναν τα 800.000 που προορίζονταν για έργα υποδομών στην παραπάνω περιοχή και που ο δήμαρχος είχε εξασφαλίσει από τα υπουργεία για ασφαλτόστρωση.

Μετακίνηση λοιπόν των Σταυρουπολιτών σε δρόμους που υπάρχουν και φυσικά συχνή επικοινωνία με την πρωτεύουσα του δήμου και κατ επέκταση του νομού είναι δύο ζωτικά σημεία μιας πολιτικής που επιτρέπουν στους πολίτες – πελάτες – ψηφοφόρους να έχουν μία καθημερινότητα καλλίτερη.

Όσο για την αντιπολίτευση αυτή μάλλον πρέπει να πιέσει, κατ επιταγή των δημοτών, περισσότερο και  με όποιο τρόπο μπορεί, μήπως βγάλει από τον νιρβάνα της εξουσίας την διοίκηση του δήμου Μ. Τσέπελη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Κύριε Δήμαρχε

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε η περιοχή της Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα που ουσιαστικά έχουν συντελέσει τόσο στη σταδιακή μείωση του μόνιμου πληθυσμού της, όσο και στη γενικότερη υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής η οποία όπως όλοι γνωρίζουμε είναι  ιδιαίτερου φυσικού κάλους και αξίας για όλο το Δήμο Ξάνθης.

Παρά τις όποιες προσπάθειες αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την αναβάθμιση της Σταυρούπολης, ωστόσο υπάρχουν πλέον της έλλειψης σοβαρών υποδομών στην περιοχή και σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας που δυσκολεύουν περαιτέρω την ήδη δύσκολη ζωή των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.

Ένα από αυτά είναι οι μετακινήσεις των κατοίκων από και προς την Ξάνθη, από το επίκεντρο δηλαδή όλων των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους  ΕΡΩΤΑΣΤΕ:

 

1ον Για ποιο λόγο δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα τα έργα ασφαλτόστρωσης 800.000 ευρώ για τη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης, όπως είχατε εξαγγείλει ότι εξασφαλίσατε πριν ένα περίπου χρόνο από τα αρμόδια Υπουργεία;

 

2ον Για πιο λόγο ως Δήμος Ξάνθης, δεν  επιδοτείτε  το ΚΤΕΛ Νομού Ξάνθης – όπως ο ίδιος μας έχετε δηλώσει στην Οικονομική Επιτροπή ότι προβλέπεται από τον νόμο  –  προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια από  Ξάνθη προς Σταυρούπολη και με αυτόν τον τρόπο να μειωθεί η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής από τον μειωμένο αριθμό δρομολογίων.

 

 

Σάββας Μελισσόπουλος           Γιώργος Χατζηθεοδώρου          Πασχάλης Λύρατζης

 

 

 

“Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ”                       “Πολίτες για την Ξάνθη”               “Νέα Ξάνθη”