ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΘΟΎΝ ΟΛΟΙ; – ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ SELF TEST;

Ανησυχούν οι καθηγητές για το self test

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ;

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 0,50 ΕΥΡΩ

Σαφώς και με το δίκιο τους ανησυχούν οι εκπαιδευτικοί και θεωρούν ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης στο γήπεδο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με λίγα λόγια για να μπορέσει να ανοίξει ο τουρισμός και η “αιμοδότηση” της Ελληνικής οικονομίας ο Κ. Μητσοτάκης δίνει εντολή για υποχρεωτικότητα των self test.

Μία κυβέρνηση που μέσα στο καταχείμωνο προσπαθούσε με ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις των σχολείων να καταπολεμήσει την πανδημία στην μαθητική κοινότητα και κρατούσε ανοιχτά τα σχολεία όταν οι θάνατοι από covid ξεπερνούσαν τα φυσιολογικά επίπεδα και  σήμερα που οι καθημερινοί θάνατοι είναι στην κορυφή και το τρίτο κύμα της πανδημίας θερίζει στην κυριολεξία, η κυβέρνηση βάζει την υποχρεωτικότητα στα self test.

Για μία ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν την ανησυχία τους για το καταπόσον το self test θα μpορούσε κάποιος να το θεωρήσει αξιόπιστο, θυμίζοντας στην ανακοίνωσή τους ότι ζητούσαν από πάντα το άνοιγμα των σχολείων με όλους τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας για τους ίδιους και τους μαθητές, όπως  λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη, διενέργεια, από υγειονομικούς rapid test στις εκπαιδευτικές μονάδες, εμβολιασμό, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας κλπ.

Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης παραθέτουν  τους προβληματισμούς του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (εδώ) και της Ένωσης Βιοπαθολόγων (εδώ) (όπου τους παρέπεμψε ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος) και καλούνε την πολιτεία να τους λάβει σοβαρά υπόψη.

Όσον αφορά το ΔΣ της ΕΛΜΕ επιμένουν στα αιτήματα για άνοιγμα των σχολείων με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις που αναφέρθηκαν και ζητούν από την πολιτεία την επιτάχυνση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών με οργανωμένο τρόπο και όχι μόνο με τα εμβόλια που περισσεύουν.