Η ΣΕΚΕ Α.Ε. είναι μια σύγχρονη και δυναμική εταιρεία, η οποία συνδυάζει με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο την μακρά εμπειρία στον τομέα του καπνού με καινοτόμες και σύγχρονες επιχειρηματικές αξίες και πρακτικές

Η ΣΕΚΕ Α.Ε. υπό τον πρόεδρο Π. Ταρενίδη και τον Γενικό Διευθυντή Αλέξανδρο Κοντό είναι για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή μία όαση στο γκρίζο τοπίο της επιχειρηματικότητας.

Είναι μία εταιρεία που εκτός από την στήριξη που παρέχει στους καπνοκαλλιεργητές, ο κύκλος εργασιών της ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια, που τα καρπούται η ευρύτερη περιοχή.

Όσο δε για το προσωπικό του εργοστασίου που είναι από την Ξάνθη και που σε περιόδους αιχμής αγγίζει και τα 700 άτομα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για μία εταιρεία που στηρίζει πάνω από 700 οικογένειες σε προσωπικό και πολύ περισσότερες με τον κύκλο εργασιών της σε δεκάδες και ίσως εκατοντάδες επαγγέλματα.

Δραστηριοποιείται από το 1947 στην εμπορία και επεξεργασία του καπνού και αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο προμηθευτή των μεγαλύτερων σιγαρετοβιομηχανιών ανά τον κόσμο, εξάγοντας τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Σήμερα, είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές καπνού στα Βαλκάνια και ο μόνος που αγοράζει κι επεξεργάζεται όλες τις ποικιλίες καπνού που παράγονται στην περιοχή. Η έδρα και οι κεντρικές εργοστασιακές εγκαταστάσεις της βρίσκονται στην Ξάνθη, ενώ διαθέτει επίσης θυγατρικές εταιρείες και εργοστασιακές υποδομές στη Βόρεια Μακεδονία, στην Αλβανία και στη Βουλγαρία.