Δυο διαδοχικές τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του ΔΣ της ΠΟΕΣΕ, όπου συμμετείχε ως μελος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και η πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΠΕ.Ξάνθης κ.Τσιακίρογλου Μαίρη την Τρίτη 19/1/2021 με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη και την Τετάρτη με τον Υπουργό Οικονομίας κ.Χρήστο Σταϊκούρα και τους Γενικούς Γραμματείς Οικονομικής & Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου κ.Τριαντόπουλο και κ.Πετραλιά. Στον κ.Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων τέθηκαν θέματα όπως η περαιτέρω ουσιαστική στήριξη του κλάδου με χρηματοδότηση μέσω ειδικού προγράμματος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προβλήματα που έχουν προκύψει με το τραπεζικό σύστημα, άμεση ανάγκη ένταξης του κλάδου στα προγράμματα ΕΣΠΑ, διατήρηση στήριξης για ενοίκια και μετά τον 2/2021,η βελτίωση του προγράμματος των θερμαντικών σωμάτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το θέμα της επανεκκίνησης του κλάδου με όρους βιωσιμότητας και ασφάλειας για όλους μας.

Σε σχέση με την τηλεδιάσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών συζητήθηκε η διαμορφωμένη κατάσταση στον κλάδο, το παρατεταμένο lock-down,η έλλειψη ρευστότητας και η στήριξη του κλάδου για την επανεκκίνηση. Ζητήθηκε χρηματοδότηση ,μείωση του ΦΠΑ στο 6%,κούρεμα και ρύθμιση των οφειλών από χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, επανένταξη στις 120 δόσεις, δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού συνδεδεμένο με το POS.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και κατάθεση των άνω προτάσεων ο κ.Υπουργός έκλεισε τονίζοντας: «Αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου και θα αναλάβουμε πρόσθετες πρωτοβουλίες για την στήριξη του».

Εκ των Σωματείων

Επαγγελματιών με καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης

&

Του Σωματείου Καφέ-Μπαρ ΠΕ Ξάνθης