ΕΑΑΣ Ξάνθης: Όχι στην Κερκόπορτα στον Έβρο!

 

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών της Ξάνθης με ανακοίνωσή της δηλώνει την κάθετη αντίθεση της στην απόφαση του Μυταράκη να τοποθετήσει τους λαθρομετανάστες σε μόνιμη βάση στο υπογάστριο των ενόπλων δυνάμεων του Έβρου.

Μάλιστα στην ανακοίνωση τους οι απόστρατοι αξιωματικοί της Ξάνθης, τονίζουν ότι στο πολύ πρόσφατο παρελθών ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τους λαθρομετανάστες ως εργαλεία ενός παράπλευρου πολέμου κατά της χώρας μας και είναι αδιανόητο να φιλοξενηθούν σε μόνιμες δομές στην Ορεστιάδα,  θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο σε περίπτωση πολέμου τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα αμύνονται του πάτριου εδάφους στον Έβρο, θεωρώντας ότι ο Μυταράκης με την απόφαση του αυτή, ανοίγει Κερκόπορτα στην ασφάλεια του Έβρου και κατ επέκταση της Ελλάδος

Η ΕΑΑΣ Ξάνθης αναφέρει χαρακτιριστικά: .Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πιθανότητα επέκτασης της υφισταμένης δομής καταγραφής μεταναστών στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδος σε μόνιμη δομή φιλοξενίας τους, μόλις 16 χιλιόμετρα από τις Καστανιές.

 

Δίπλα στα σύνορα, με την επιθετική Τουρκία και με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού μόλις πριν από ένα χρόνο η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων,  όπου θα ζει και θα κινείται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Δεν είναι επιτρεπτό να ανοίγεται “Κερκόπορτα” στον Έβρο.

 

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους του Έβρου, δηλώνει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ή επέκτασης δομών φιλοξενίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ελλάδας και καλούμε την πολιτική ηγεσία να αναθεωρήσει κάθε τέτοιο σχεδιασμό.