Απογοητευμένοι δηλώνουν οι Ξανθιώτες. Κάθε πέρσι και καλλίτερα για την Ξάνθη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Μεγάλη μερίδα των Ξανθιωτών δηλώνει απογοητευμένη από την κεντρική, την Περιφερειακή αλλά και από την τοπική διοίκηση.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Ν. Ξάνθης εκπροσωπείται μάλλον πλημμελώς.

Ο νομός Ξάνθης δυστυχώς δεν εκπροσωπείτε στην Αθήνα από βουλευτές οι οποίοι έχουν την δύναμη, την πειθώ και τις ανάλογες πολιτικές γνωριμίες για να προωθήσουν τα προβλήματα της Ξάνθης στην Αθήνα, ξεκινώντας από τα πιο μικρά, καθημερινά και στοχεύοντας στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που θα δώσουν εκείνη την πνοή και τον «αέρα» που χρειάζονται οι Ξανθιώτες για να δημιουργήσουν, να παράξουν και φυσικά να εξάγουν το όποιο προϊόν, εκτός των «τειχών», ξεκινώντας από τον πολιτισμό, έως τα βιομηχανικά προϊόντα.

Ο μαρασμός της Ξάνθης την τελευταία 6ετία είναι ολοφάνερος.

Οι Ξανθιώτες δεν έχουν ποιανού βουλευτή την πόρτα να χτυπήσουν, να εισακουστούν και να πετύχουν στην Αθήνα από τα 10 που ζητάνε έστω τα 2.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι της Ξάνθης που συνομιλούν με του Μαξίμου πριν τις εκλογές έκαναν τα πάντα για να «ξηλώσουν» το παλιό πολιτικό στάτους της ΝΔ,  πιστεύοντας ότι ο νέες υποψηφιότητες του κόμματος  θα μπορούσαν, ως φρέσκο αίμα να προωθήσουν τα προβλήματα της Ξάνθης (ή τα προσωπικά τους) στην Αθήνα και αυτά να λυθούν.

Δυστυχώς στην πολιτική «πιάτσα» ακούγονται παράπονα την στιγμή που η Ξάνθη λόγω της Πανδημίας και των κακών χειρισμών της Περιφερειακής και της δημοτικής αρχής, βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην οικονομική ύφεση, αύξηση της ανεργίας και κυρίως η κοινωνία της Ξάνθης, θεωρεί ότι τα αποτελέσματα των τεστ, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό ήταν «πειραγμένα» με σκοπό η δημοτική και η Περιφερειακή αρχή να διαχειριστεί μεγαλύτερα κονδύλια λόγω covid.

Για την Περιφέρεια, δεν υπάρχουν στοιχεία για την όποια και πόση οικονομική στήριξη δόθηκε από την κεντρική κυβέρνηση, όμως αν κάποιος δει τουλάχιστον τα Δελτία Τύπου της Περιφέρειας και τον πακτωλό των χρηματοδοτήσεων προς τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, έχει την αίσθηση ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, διαθέτει νοσοκομεία τύπου Χέρφιλντ.

Όσο για την δημοτική αρχή και για το 1.800.000 που ακούγεται ότι πήρε ο δήμος Ξάνθης από την κεντρική διοίκηση λόγω της πανδημίας, ο δήμαρχος δεν κατάφερε να αιτιολογήσει την διάθεση τους στην κοινωνία της Ξάνθης, όταν ρωτήθηκε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση.

Τελικά ακούγονται φωνές στην Ξάνθη ότι τα χρόνια που ο Α. Κοντός «έπαιζε» στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Δημαρχόπουλςο στον δήμο, που αν μη τι άλλο ήταν νοικοκύρης και ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης στην Περιφέρεια, τα πράγματα δεν ήταν τόσο μίζερα όπως είναι σήμερα.

Με λίγα λόγια κάθε πέρσι και καλλίτερα.