Για να πούμε του στραβού το δίκιο, ο Γ. Ζερενίδης και δίκιο να είχε, αδίκησε τους παζαρτζίδες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Δεν είναι δυνατόν Παρασκευή το βράδυ να μαθαίνουν οι μικροπωλητές του παζαριού της Ξάνθης, ενώ ξημέρωνε το Σάββατο για να βγάλουν το μεροκάματο ότι αποκλείονται από το παζάρι λόγω της πανδημίας.

Στο παραπέντε ακυρώθηκε η συμμετοχή τους στο παζάρι για το Σάββατο το πρωί,  λόγω πανδημίας την ώρα που οι άνθρωποι, όπου σημειωτέων περίμεναν το Σάββατο για να φέρουν ένα κομμάτι ψωμί στα παιδάκια τους, μετά από εντολή αναγκάστηκαν να μαζέψουν τους πάγκους με την πραμάτεια τους

Όλο το παραπάνω σκηνικό δεν έχει να κάνει μόνο με το μεροκάματο της κάθε Ελληνικής φαμίλιας αλλά περισσότερο  έχει να κάνει με τον άδικο τρόπο συμπεριφοράς του κράτους προς τους πολίτες τους.

Μπορεί οι λόγοι – κορωνοιός – να είναι σημαντικοί και ότι η υγεία να προτρέχει του μεροκάματου,  αλλά και χωρίς αυτό, πώς θα συντηρηθεί η υγεία;

Σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζουμε πότε ενημερώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ζερενίδης για την απαγόρευση  της συμμετοχής των μικροπωλητών στο παζάρι το βράδυ της Παρασκευής, για το Σάββατο,  όμως ο αντιδήμαρχος  όφειλε, εφ όσον οι κατάσταση είναι κρίσιμη, να γνωρίζει πολύ νωρίτερα αυτήν την εξέλιξη.

Ένας άρχοντας για το καλό των υπηκόων του, οφείλει να προβλέπει το κακό και να προετοιμάζει τον λαό του.

Μπορεί να έχει τα χίλια δίκια ο Γ. Ζερενίδης όμως, εδώ πιάστηκε αδιάβαστος.