Η περιφέρεια «ξέχασε» να στηρίξει επαγγελματίες – Να σεβαστεί τον αγώνα επιβίωσης των επαγγελματιών

Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα στο θέμα της μη επιστρεπτέας στήριξης στις επιχειρήσεις που έχουν πληγή  λόγω covid-19 από την Περιφέρεια με χρήματα από την Ε.Ε. και που η περιφέρεια αποφάσισε για τα κριτήρια που εκτιμούμε ότι θα αφήσουν έξω από τον «νυμφώνα» πολλές επιχειρήσεις που «μάτωσαν» και «ματώνουν» λόγω της επιδημίας.

Τα βασικά κριτήρια που δεν θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ότι ζητείται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα κάτι που σχεδόν το 80% των επιχειρήσεων δεν είναι σε θέση να διασφαλίσουν λόγω οφειλών.

Όμως το κακό στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη, δεν είναι μόνο ο όρος που έβαλε ο ίδιος   αλλά «ξέχασε» να βάλλει και ορισμένους ΚΑΔ, κάτι που επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ροδόπης με επιστολή του προς τον κ. Μέτιο ζητώντας την αποκατάσταση.

Ελπίζουμε οι δαιδαλώδεις λογικές που επικρατούν στα επιτελικά γραφεία του κ. Μέτιου και αποφασίζουν κεκλεισμένων των θυρών, να απλοποιηθούν.

Εκτιμούμε ότι οι στενοί συνεργάτες του κ. Μέτιου, πρέπει  να βγουν στην κοινωνία, να αφουγκραστούν τις ανάγκες των επαγγελματιών και να λάβουν τις αντίστοιχες αποφάσεις ή να εισηγηθούν ανάλογα στον κ. Μέτιο.

Καλός είναι ο μισθουλάκος όλων μέσα στην Περιφέρεια, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτόν τον μισθουλάκο τους τον διασφαλίζουν οι επαγγελματίες που κάθε μέρα παίζουν την ύπαρξη της δουλειάς τους και της οικογένειας τους κορώνα γράμματα, προκειμένου να διασφαλίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και από αυτές, να πληρωθούν οι περί του κ. Μέτιου επιτελείς και υπάλληλοι.

Οι οποίοι, επιτελείς και υπάλληλοι, αφού η δουλειά των επαγγελματιών τους εξασφαλίζει τον μισθό, και έχοντας λυμένο το βιοποριστικό τους, θα πρέπει να εισηγούνται νηφάλια και με δικαιοσύνη στον Περιφερειάρχη για την σύννομη στήριξη των επαγγελματιών.

Διότι, εκτιμούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο να καταστρέφονται επαγγελματίες με αποφάσεις αυτού του είδους και από ανθρώπους που πληρώνονται από τον ιδρώτα των επαγγελματιών

Λίγο περισσότερο σεβασμό στον κόπο των επαγγελματιών δεν βλάπτει.