Μάταια οι Κομοτηναίοι επαγγελματίες ζητούν απάντηση στην ερώτηση τους γιατί μπήκαν στην ιδιότυπη καραντίνα του κλεισίματος των καταστημάτων μετά τις 12 αφού δεν υπάρχουν εδώ και 12 μέρες κρούσματα σύμφωνα με τους συνδικαλιστές τους.

Όμως κακώς οι αξιότιμοι επαγγελματίες της Κομοτηνής ζητούν εξηγήσεις από την πολιτεία αφού οι αμέσως υπεύθυνοι αντιπεριφεριάρχης και περιφερειάρχης σφυρίζουν αδιάφορα.

Οι εν λόγω κύριοι, προφανώς λόγω αδυναμίας να αντιληφθούν τις ανάγκες των επαγγελματιών – είναι βέβαιο ότι στην επόμενη προεκλογική περίοδο θα τους θυμηθούν και θα τους χτυπήσουν φιλικά την πλάτη και πολύ πιθανών πολλοί από αυτούς να δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς του πολιτικούς άνδρες οι οποίοι έθαψαν την οικονομία της Ροδόπης και φυσικά της ΑΜΘ.

Όσο για τους βουλευτές της ΑΜΘ που ζητούν την στήριξη τους άδικα την ζητούν.

Άλλωστε ποιος “yes men” θα μπορούσε να πάει κόντρα στον κομματικό μηχανισμό που τους ανέδειξες όχι γιατί ήταν οι καταλληλότεροι αλλά γιατί απλά λένε “ναι σε όλα”.

Όσο για τους μειονοτικούς βουλευτές, αυτοί και αν δεν μπορούν να στηρίξουν την τοπική αγορά αν δεν πάρουν το “οκ” της μεγάλης πόρτας.

Τι μέλει γενέσθαι. Ενωμένοι οι επαγγελματίες της Ροδόπης θα πιέσουν τους καρεκλοκένταυρους που είναι κλεισμένοι στους γυάλινους πύργους.

Να θυμίσουμε εδώ, σύμφωνα με μαρτυρίες των επαγγελματιών της εστίασης σε Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία οι επαγγελματίες την επόμενη ημέρα του lockdown πήραν από 3 έως 5 χιλιάδες ευρώ βοήθημα από τα κράτη τους, χρήματα της Ε.Ε. ενώ στην Ελλάδα 800 ευρώ και αν…

Άρα δεν μπορούν αυτοί που χαντάκωσαν την Ροδόπη να την σώσουν κύριοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ κκ Μέτιο, Τσαλικίδη, Στυλιανίδη, Χαρίτου, Ιλχάν, Γκαράνη, Χαριτόπουλο και Οντέρ Μουμίν

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσο για τον τελευταίο, το νου σας, μη βρεθείτε όλοι μαζί στην αγκαλιά της “Μητέρας Πατρίδας”

Αξιότιμε κύριε,

Όπως γνωρίζετε, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης τελεί υπό καθεστώς ιδιαίτερων υγειονομικών μέτρων, που πλήττουν κυρίως τους κλάδους της εστίασης και καφέ με την απαγόρευση λειτουργίας τους από τις 12 το βράδυ ως τις 7 το πρωί.

Είστε γνώστες του γεγονότος ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης δεν υπήρξε, ούτε είναι πλέον επιδημιολογικά επιβαρυμένη καθώς τις τελευταίες δώδεκα μέρες τουλάχιστο, δεν παρουσίασε κάποιο κρούσμα του νέου κορονοιού.

Γνωρίζετε επίσης οτι ποτέ δεν έγινε κατανοητό ούτε δόθηκε κάποια εξήγηση για τους λόγους που η ΠΕ Ροδόπης μπήκε στον χάρτη των περιοριστικών μέτρων.

Αντιλαμβάνεστε πλήρως ότι οι κλάδοι τους οποίους εκπροσωπούμε (εστίασης – καφέ) πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον και μάλιστα από τον Μάρτιο του 2020, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την τοπική κοινωνία (μειωμένος τζίρος, ανεργία, κτλ).

Αξιότιμε κύριε,

Θα θέλαμε την άμεση και πιεστική συμβολή σας προς την πολιτική προστασία ώστε να αρθούν αυτά τα άδικα και αναίτια περιοριστικά μέτρα για την ΠΕ Ροδόπης και οι αποφάσεις πλέον να λαμβάνονται  σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας ή Δήμου και όχι σε επίπεδο Περιφέρειας, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά την περιοχή μας σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας

Με τιμή

Για το Σωματείο Ζυθεστιατόρων & Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας

Ο Πρόεδρος

Βαφειάδης Ανέστης

Για το Σωματείο Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας

Ο Πρόεδρος

Θυμικιώτης Σπυρίδων