Είπε ο Κ. Σιμήτης πρώην Πρωθυπουργός

«Η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 ήταν η αφετηρία μιας συστηματικής προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.  Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, ήταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Άλλαξε ριζικά την παροχή υπηρεσιών υγείας. Εξασφάλισε στο σύνολο του πληθυσμού την πρόσβαση σε αυτές.  Πρωταγωνιστές του ήταν: ο Παρασκευάς Αυγερινός και ο Γιώργος Γεννηματάς.  Αυτή την προσπάθεια είναι επιβεβλημένο να συνεχίσουμε».

Η αντί – θέση μας

Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορεί τότε επί ΠΑΣΟΚ, στα χαρτιά να άλλαξε το σύστημα υγείας όμως στην πράξη αυτό το σύστημα όταν δημιουργήθηκε δεν μπήκαν οι στέρεες βάσεις που έπρεπε και φυσικά το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα.

Για να θυμίσουμε στον κ. Σιμίτη ότι τότε, αναλογούσαν 5 γιατροί σε ένα ασθενή με αποτέλεσμα να πηγαίνουν όλοι στο νοσοκομείο του ΕΣΥ όχι για να εργαστούν αλλά να ξεκουραστούν από την εκτός νοσοκομείου αλλότριες κυρίως συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Καλή η προσπάθεια αλλά όπως φάνηκε στην πράξη και μετά από πολλά χρόνια, ήταν ένα σύστημα χτισμένο στην άμμο και στις κομματικές ανάγκες.

Καλλίτερα να γκρεμιστεί και να ξαναστηθεί και φυσικά να μην διοικεί το νοσοκομείο ο κάθε αποτυχημένος υποψήφιος ή εραστής της εξουσίας, αλλά άνθρωποι που ξέρουν που πονά.

Καλό είναι τα πολιτικά λείψανα να παραμένουν λείψανα και να πάψουν με τα λόγια τους να δηλητηριάζουν ακόμη περισσότερο το ήδη τοξικό πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα.