ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΝΗ, ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ταβέρνα Μαίανδρος στα στενά του Νέστου στην Γαλάνη. Εκεί που η γεύσεις παντρεύονται με την γαλήνη της φύσης

Ταβέρνα Μαίανδρος: Μία πετρόχτιστη πανέμορφη ταβέρνα, απλωμένη μέσα στο ειδυλλιακό  καταπράσινο φόντο του ζωογόνου Νέστου, που εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένας σταθμός για να συντροφέψει το μεράκι των ανθρώπων και την θέληση για ζωή.

Η Ταβέρνα Μαίανδρος, θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί μία στάση μέσα στον παράδεισο των στενών του Νέστου. Ένας σταθμός που μπορεί να συνδυάσει την απόλαυση των γεύσεων, παραδομένες  στο ειδυλλιακό τοπίο.

Ένας συνδυασμός που είναι ζωογόνος για όλες τις αισθήσεις του ανθρώπου που αγαπά το όμορφο, το φυσικό, την γαλήνη, το καλοψημένο φαγητό.

Η ταβέρνα Μαίανδρος, ξαναπήρε ζωή κάτω από την νέα διεύθυνση το 2018  με σκοπό να δώσει στους Ξανθιώτες τις πλούσιες γεύσεις των εδεσμάτων της.

Η νέα διεύθυνση,  αποφάσισε να δώσει ζωή στην περιοχή, ποιότητα και ευγενική εξυπηρέτηση στις παρέες, στους περιπατητές, στους φυσιολάτρες, σε αυτούς που συνδυάζουν την αγάπη τους για την φύση με την εκλεκτή κουζίνα.

Αυτά κλείνει μέσα της η Ταβέρνα Μαίανδρος. Ένα όνομα που συνδυάζεται με τους μαιάνδρους του Νέστου και την αρχέγονη λατρεία των Θρακών για το καλό φαγητό, την απόλαυση την γαλήνη.

Η Ταβέρνα «Μαίανδρος» είναι καθαρά μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία έχει την δυνατότητα στον άπλετο εξωτερικό της χώρο να φιλοξενήσει εκδηλώσεις μικρού ή μεγάλου όγκου πελατών μέσα σε μία οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Το μενού απαρτίζεται από ντόπια εκλεκτά κρέατα ψημένα στα κάρβουνα, δοσμένα με μία εμπειρία στην κουζίνα (και αυτό είναι το μυστικό της επιχείρησης, αφού στο κύριο πόστο του μάγειρα – ψήστη, είναι στενό συγγενικό πρόσωπο της Διεύθυνσης με πείρα που αγγίζει τα 40 και βάλε χρόνια). Αυτόματα αυτό σημαίνει ότι ο επισκέπτης – πελάτης, θα απολαύσει καλοψημένα, νοστιμότατα ντόπια κρέατα.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δροσιστική σαλάτα «Μαίανδρος» έμπνευση της σεφ της επιχείρησης, για καλοκαίρι και χειμώνα, που απαρτίζεται από διάφορα είδη μαρουλιών με πράσινο μήλο , παντζάρι, ντρέσιγκ από μέλι και πορτοκάλι και από πάνω καρυδάκι και πολλές άλλες γευστικές εκπλήξεις. Απλά δοκιμάστε την όταν βρεθείτε στον Μαίανδρο.

Οι λόγοι που ο Ξανθιώτης πρέπει να επισκεφτεί την ταβέρνα Μαίανδρος είναι πολλοί. Παραθέτουμε μερικούς.

Απολαμβάνει την ησυχία, την φύση, το ειδυλλιακό τοπίο, την χαλαρή και οικογενειακή ατμόσφαιρα και την ζεστασιά μιας ταβέρνας που έχει φτιαχτεί με μεράκι και φυσικά τα καλοψημένα κρέατα στο κάρβουνο.

Νομίζουμε πώς είναι αρκετοί οι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την ταβέρνα Μαίανδρος που η γεύσεις γίνονται ο συνδετικός κρίκος της γαλήνης του τοπίου και της απόλαυσης.

Οι ώρες λειτουργίας του «Μαιάνδρου» είναι από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ.

ενώ την Τρίτη είναι κλειστά.

 

Τον χειμώνα;

Η ταβέρνα Μαίανδρος, λειτουργεί και τον χειμώνα τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, όπου το τζάκι και το χειμωνιάτικο περιβάλλον, που είναι παραδομένο στις δικές του αποχρώσεις, αλλάζει την διάθεση του επισκέπτη και δίνει προβάδισμα στις γεύσεις από τα καλοψημένα στα κάρβουνα ντόπια κρέατα.

Το τζάκι  που δένει με όλο το πετρόχτιστο ντιζάιν του μαγαζιού, σκορπίζει γύρω του την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την ζέστη της παρέας»