Αγορά οικοπέδων για Παιδική Χαρά και πάρκινγκ στην Σταυρούπολη που ερημώνει;

ΔΗΜΑΡΧΕ ΦΤΕΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΕΡΕΙΣ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΣΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΘΕΛΕΙΣ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δεν είχα τον χρόνο να παρακολουθήσω την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο διαδίκτυο και όταν προσπάθησα την επομένη να το δω από την ιστοσελίδα του δήμου Ξάνθης το λίνγκ δεν λειτουργούσε, με την ένδειξη ότι είναι προσωρινό το πρόβλημα, οπότε δεν έχω άμεση εικόνα από το τι ειπώθηκε και από ποιον  στην συνεδρίαση και θα μείνω μόνο στην πρόταση του αντιδημάρχου Φανουράκη για την αγορά, προσοχή, οικοπέδων για παιδική χαρά και πάρκινγκ σε μία πόλη που έχει αποδεκατιστεί από τον πληθυσμό της και για αυτόν και μόνον ξεκάθαρο λόγο, δεν θα πω πονηρές πολιτικές επιλογές αλλά, λανθασμένες πολιτικές επιλογές.

Με λίγα λόγια, όταν ο αστικός ιστός της Ξάνθης έχει τις μισές παιδικές χαρές κλεισμένες, το δημοτικό πάρκινγκ κλειστό και το κυκλοφοριακό κομφούζιο ζει και βασιλεύει, η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα στην δημιουργία πάρκινγκ στην Σταυρούπολη, μία έρημη κωμόπολη του Βορά, ξεχασμένη στις παρυφές της οροσειράς της Ροδόπης.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι όλοι οι σωτήρες του τόπου, την επισκέπτονται κάθε 4 χρόνια και όλος τυχαίος προεκλογικά. Να μην έχουν παράπονο. Την θυμούνται κάπου κάπου και φυσικά όταν είναι να κάνουν καμμιά αγορά οικοπέδου για παιδική χαρά και πάρκινγκ.

Με λίγα λόγια, ο πολιτικός προγραμματισμός της δημοτικής αρχής, αν δεν είναι για γέλια, είναι σίγουρα για κλάματα.

Δηλαδή στην πόλη της Ξάνθης με 60.000 πληθυσμό δεν έχεις παιδικές χαρές και πάρκινγκ, αλλά τα δημιουργείς στην Σταυρούπολη με 2500 κατοίκους γραμμένους και μόνιμοι κάτοικοι 500 και κείνοι υπέργηροι.

Σαφώς και θα πρέπει η Σταυρούπολη να τύχη ίσης μεταχείρισης με την Ξάνθη, αλλά ρωτώ τον δήμαρχο και τους κύριος είδε, πόσους ειδικούς συμβούλους διαθέτει.

Αλήθεια αυτό χρειάζεται η Σταυρούπολη;

Μήπως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι να μείνουν οι νέοι στην Σταυρούπολη;

Και σίγουρα οι νέοι της Σταυρούπολης δεν θα έχουν πρόβλημα να παρκάρουν στο χωριό τους όταν επιστρέφουν από την δουλειά τους κατάκοποι, αφού η δουλειά των περισσοτέρων βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.

Άρα τι χρειάζονται οι νέοι για να μείνουν στην Σταυρούπολη;

Σίγουρα όχι πάρκινγκ κύριε Δήμαρχε.

Δουλειά μπορείς να τους βρεις να μείνουν στον τόπο τους;

Μπορείς να προβάλεις τον τόπο τους μέσω προγραμμάτων να επισκεφθεί ο κόσμος την Σταυρούπολη, να ανοίξουν δουλειές;

Μπορείς να στηρίξεις τις υποδομές όπως να κινείται κανείς σε ασφαλείς δρόμους;

Να μεσολαβήσεις να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι το χειμώνα από τα χιόνια και το καλοκαίρι τα δένδρα να μην φυτρώνουν στην άσφαλτο;

Με λίγα λόγια, αν αυτή η αγορά ακινήτων δεν κρύβει τίποτε άλλο, καλό ήταν να κάνεις δήμαρχε όλα όσα μπορείς για να κρατήσεις τον κόσμο στην Σταυρούπολη και αφού καταφέρεις και ξαναμαζέψεις τους νέους εκεί, κάνε τους όχι ένα πάρκινγκ και μία παιδικά χαρά αλλά από δύο και από τρείς αν χρειαστεί.

Διαφορετικά δήμαρχε έχεις αποτύχει.

Δεν γίνεται η Ξάνθη να μην έχει πάρκινγκ και συ να ξοδεύεις τα χρήματα των Ξανθιωτών να κάνεις πάρκινγκ στην Σταυρούπολη.

Φτάνουν πια τα πολιτικά σου παραμύθια.