Οι Μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας «δασκαλεύουν» τους λαθρομετανάστες – Μία επικίνδυνη για την χώρα γνώση

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Μετά την αναστάτωση που προήλθε στην πόλη της Ξάνθης όπου διακινητής έγινε αντικείμενο αστυνομικής καταδίωξης το ερώτημα ξανα τίθεται αβίαστα.

Τελικά φυλάσσονται τα σύνορα;

Μεταφέρουμε αυτούσια την πληροφορία που λάβαμε πριν από αρκετό καιρό και που έχουμε ξαναγράψει αλλά πέρασε στα «ψιλά».

Ομάδα λαθρομεταναστών πέρασε τον Έβρο, νότια του νομού και οι 8η 9  λαθρομετανάστες επιτέθηκαν στο Ελληνικό περίπολο, έναν αρχιλοχία και ένα λοχία φραστικά στην αρχή και επιθετικά λίγο αργότερα.

Ο αρχιλοχίας αναγκάστηκε να «αδειάσει» τον γεμιστήρα, ρίχνοντας στον αέρα και οι 8 ή 9 λαθρομετανάστες τράπηκαν σε φυγή στην ενδοχώρα.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και αυτοί οι 8 συνελήφθησαν.

Από όλη αυτή την σκηνή κρατήστε το πιο επικίνδυνο κομμάτι για την χώρα μας. Οι συγκεκριμένη ομάδα των λαθρομεταναστών, αυτά, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, προκύπτουν από την ανακριτική διαδικασία, ήρθαν «δασκαλεμένοι» από πράκτορες της Τουρκίας οι οποίοι τους είπαν ότι οι Στρατιωτικοί που φυλάσσουν τα σύνορα δεν έχουν το δικαίωμα μετά την προειδοποιητική βολή να πυροβολήσουν στον εισβολέα.

Τι κρύβει η παραπάνω πρόταση;

Πρώτον ότι οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες γνωρίζουν τα λεπτά σημεία της διακίνησης των λαθρομεταναστών, πράγμα που σημαίνει ότι ο  οποιοσδήποτε εφ όσον γνωρίζει ότι δεν θα τον σκοτώσουν στην προσπάθεια του να μπει κρυφά σε μία χώρα η οποία υποτίθεται είναι σε συνεχές ακήρυκτο πόλεμο με την Τουρκία.

Και δεύτερον περνάει το μήνυμα του μπάστε σκύλοι και αλέστε.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες της Τουρκίας γνωρίζουν τις διαταγές του ΥΕΘΑ και σίγουρα αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή υπέρ της Τουρκίας.

Κύριε Παναγιοτόπουλε σίγουρα μία εξήγηση για όλο αυτό θα ήταν χρήσιμη. Πώς μαθαίνουν οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες τις εντολές προς τους ανθρώπους που φυλάνε τα σύνορα; Υπάρχουν διαρροές;

Τι μήνυμα περνάει σε όλους αυτούς τους μουτζαχεντίν της αντίπερα όχθης του Έβρου όταν γνωρίζουν ότι μπορούν απλά να επιτεθούν στο ένοπλο περίπολο και να την «βγάλουν» καθαρή;

Κύριε Χρυσοχοΐδη, αν πράγματι ενδιαφέρεσθε για την ακεραιότητα της πατρίδας είναι καλό να το δείτε μαζί με τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο.

Εκτός πιά και αν τα θέματα της φύλαξης των συνόρων, είναι και αυτό ένα επικοινωνιακό παιγνίδι και τίποτε άλλο.