Η αλλαγή σκυτάλης στην ομάδα της Ξάνθης, προβληματίζει τις σχολές οδηγών – Συνάντηση δασκάλων σχολών οδηγών με τον Αντιπεριφερειάρχη

Δεσμεύθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδης στους δασκάλους των σχολών οδηγών της Ξάνθης λέοντας ότι θα σταθεί στο πλευρό τους για τα προβλήματα που προέκυψαν στον εργασιακό τους χώρο.

Σύμφωνα με τον Συμεωνίδη Σίμο της ομώνυμης Σχολής Οδηγών στην Ξάνθη και στην 28ης Οκτωβρίου 32, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ν. Ευφραιμίδη με τους δασκάλους των σχολών οδηγών της Ξάνθης. “Μετά την πρωτοβουλία του αντιπεριφρειάρχη Ξάνθης Νίκου Ευφραιμίδη, συναντηθήκαμε σήμερα αφού είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα συνάντηση του Σωματείου μαζί του, για να δούνε από κοινού τον χώρο εξέτασης των μοτοσυκλετών που βρίσκεται στα πηγάδια στις εγκαταστάσεις της ομάδας της Ξάνθης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Συμεωνίδης Σίμος. «Ο κ. Ευφραιμίδης ζήτησε μέσα στην εβδομάδα να κάνουμε μία συνάντηση μαζί του όλοι οι δάσκαλοι των σχολών οδηγών της Ξάνθης, για να μας «γνωρίσει» γιατί λέει ότι το ήθελε από καιρό, αλλά λόγω του covid και όλα αυτά που μεσολάβησαν δεν είχε το περιθώριο, να ακούσει τα προβλήματα μας για να δει που μπορεί να βοηθήσει. Του είπαμε να έρθει η πίστα όσο γίνεται πιο κοντά στην πόλη της Ξάνθης. Έχουμε προτείνει 2 με 3 χώρους και δεσμεύθηκε ότι θα τους δει με την τοπογραφική της Περιφέρειας και του δήμου Ξάνθης ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς και μας είπε ότι το κονδύλι για την ασφαλτόστρωση είναι εύκολο να βρεθεί. Το πρόβλημα είναι να βρεθεί ο χώρος παρά να διαμορφωθεί. Θέλει τον χρόνο της η μελέτη και η διαμόρφωση αλλά μπορεί να το κάνει. Κάτι που το βρήκαν θετικό οι περισσότεροι συνάδελφοι».

Στην συνέχεια ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε τον λόγο της συνάντησης «Ο λόγος που ανακινήθηκε το όλο θέμα είναι ότι ουδείς γνωρίζει αν ο νέος μεγαλομέτοχος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης που θα την αναλάβει θα επιτρέψει να γίνονται οι εξετάσεις στον χώρο που βρίσκεται στο γήπεδο της Σκόντα. Διότι δεν θεωρείτε απίθανο ο νέος ιδιοκτήτης, να μας πει, ευχαριστώ παιδιά, περάστε έξω. Άρα έχουμε ένα «πρόβλημα» μπροστά μας παρόλο που η προηγούμενη διοίκηση της Ξάνθης δεσμεύθηκε λέγοντας ότι τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα μας πειράξουν. Του ζητήσαμε επίσης να ενισχύσει και με εξεταστές την Ξάνθη γιατί  αναμένετε η συνταξιοδότηση κάποιων από τους υπαλλήλους και είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι εξεταστές γιατί ακόμη και τώρα που μπορώ να πω ότι η υπηρεσία λειτουργεί σε σχέση με παλιά, υπερβολικά καλά, πάλι υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού λόγω πολλών καταστάσεων. Πιο πριν είχαμε θέματα που οι εξεταστές δεν έπαιρναν το επίδομα των εξετάσεων, πέσαμε στις απεργίες, μετά ήρθε ο covid -19 πότε το ένα, πότε το άλλο, ήρθαν και συσσωρεύτηκαν οι φάκελοι και για να καταλάβετε ότι δουλεύουμε αυτή την στιγμή άτομα που οι καρτέλες τους είχαν ανοιχτεί το 2017. Έρχεται ο μαθητής και σε ρωτά πότε θα δώσω εξετάσεις δάσκαλε και μοιραία πριν το 2021 δεν υπάρχει περίπτωση. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η υπηρεσία προσπαθεί πάρα πολύ να μας βοηθήσει, βγάζει εξετάσεις πολλές καθημερινές και πέρα από το οράριο και 9 η ώρα και 11 και 13.00 που αυτό σημαίνει ότι κάποια γραφεία μένουν «ψιλο-ορφανά» δηλαδή προτιμάει η Περιφέρεια και το μεταφορών να καθυστερήσει λίγο τις δουλειές κάποιων άλλων πολιτών ας πούμε, για να βοηθήσει εμάς όμως, πάντοτε μένει ένα άτομο πίσω προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τους υπόλοιπους πολίτες , πάνω σε αυτό, δεν πρέπει να υπάρχει παράπονο γιατί γίνετε προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες. Βέβαια αν θα μπορούσε να προστεθούν ακόμη τρία άτομα στο αντίστοιχο τμήμα θα ήταν μία πολύ καλή λύση».

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Συμαιωνίδη είναι στις προθέσεις του κ. Ευραιμίδη να μεγαλώσει την αίθουσα θεωρητικής εκπαίδευσης. «Στην συνέχεια ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι θέλει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την αίθουσα θεωρητικής εκπαίδευσης με τους υπολογιστές και ήδη το συζητάει με τους υπεύθυνους της περιφέρειας διότι τώρα με τον covid-19, οι θέσεις από 16 έγιναν 8, άρα, δίνουν εξετάσεις  λιγότερα άτομα όπως επίσης ζητήθηκε από εμάς να επανδρωθεί το μεταφορών τουλάχιστον στο τμήμα διπλωμάτων κ.τ.λ. με άτομα και στο πρωτόκολλο διότι αυτοί οι δυο τρεις άνθρωποι που βρίσκονται εκεί μέσα, παλεύουν όλη μέρα μ ε εκατοντάδες φακέλους οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν γίνει βουνό και ο όγκος δουλειάς είναι πολύ μεγάλος και δυστυχώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.  Μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την επάνδρωση των υπηρεσιών και  ότι έχει ανοίξει θέσεις με την κινητικότητα του δημοσίου, αλλά δεν θέλει κανένας να έρθει φυσικά γιατί έχει δουλειά  και ο νόμος δεν του δίνει το δικαίωμα να πάρει κάποιους και να τους μετακινήσει σε εκείνο το κομμάτι που πονάει».

Τέλος και πάντοτε σύμφωνα με τον κ. Συμεωνίδη,  οι δάσκαλοι των σχολών οδηγών δεσμεύθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη ότι όταν χρειάζεται συμβουλές ή οδηγίες για θέματα οδικής ασφάλειας, την οδική κυκλοφορία και τα λοιπά, είναι στην διάθεση του. «Εστιάσαμε στο κομμάτι του να μας φέρει σε επαφή με τον δήμο αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα που έχει η πόλη της Ξάνθης με την σήμανση και την σηματοδότηση όπου σε πολλά σημεία έχει πολλές άκυρες πινακίδες που πέφτουν και δεν ξανασηκώνονται, είναι ζωγραφισμένες και πολλά πολλά άλλα και επειδή εμείς γυρνάμε όλη την ημέρα μέσα στην πόλη, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι καθ’  ύλην γνώστες του θέματος είμαστε εμείς, θέτουμε λοιπόν στην αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου Ξάνθης την γνώση μας προς διευκόλυνση των συμπολιτών μας. Μπορούμε να κάνουμε μία πολύ καλή ομάδα με τον δήμο Ξάνθης εάν και εφ όσον το επιθυμούν, εμείς είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε. Είμαστε σε θέση να κάνουμε προτάσεις προκειμένου κάποια πράγματα να βελτιωθούν.

Ήταν μία συζήτηση με τον δάσκαλο της σχολής οδηγών κ. Συμεωνίδη Σίμο όπου με παραστατικό τρόπο απέδωσε την συνάντηση των υπευθύνων των σχολών οδηγών της Ξάνθης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ευφραιμίδη όπου καταγράφηκε η καλή πρόθεση του να βοηθήσει τον πολύπαθο επαγγελματικό κλάδο της Ξάνθης.

Ελπίδα όλων είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης να δώσει εκείνες τις λύσεις που θα δώσουν μία ανάσα σε ένα κομμάτι της αγοράς της Ξάνθης.