Δ. Χαρίτου ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Επικοινωνιακός χειρισμός η διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης»

Δεν έχουμε κατά νου τι ακριβώς εννοούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Χαρίτου σχετικά με τη σύσταση της επιτροπής που την χαρακτήρισε επικοινωνιακή αλλά συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτό το πανηγυράκι της ΝΔ η οποία πιστεύει ότι με πανηγυράκια θα φέρει την … ανάπτυξη στην Θράκη. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ αν όντως περάσουν οι ιδεοληψίες του σχετικά με την ανάπτυξη στην Θράκη, μας βλέπω επαρχία άλλης Χώρας.

Για αυτό ακριβώς εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την δημιουργία διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης γιατί απλούστατα τα κόμματα και οι βουλευτές τους όπως καλή ώρα ο κ. Χαρίτου, είναι πολύ καλοί στην θεωρεία και στα μεγάλα λόγια.

Αυτό γιατί όσα χρόνια ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ένα χρόνο που είναι στην αντιπολίτευση πολλά θα μπορούσε να είχε κάνει και σαν κυβέρνηση αλλά και να προτείνει ουσιώδη πράγματα.

Άρα όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα και την Θράκη εννοείτε, τις ίδιες αρλούμπες και πολιτικά λογύδρια έλεγαν και συνεχίζουν να λένε ακόμη και σήμερα που η Θράκη αναπτυξιακά, είναι ο ουραγός της Ευρώπης.

Ας αφήσει τις θεωρίες η Αθήνα και την δικαιολόγηση «υπερωριών» λόγω των συνεδριάσεων της επιτροπής και ας δει την ουσία.

Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τον Χαρίτου. Οι Θρακιώτες χόρτασαν από λόγια και θέλουν έργα.

Α.Π.

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη

«Η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλους επικοινωνιακούς χειρισμούς. Εμείς θα συμβάλλουμε για ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Θράκης»

 

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου παρεμβαίνοντας στην πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, που είχε ως θέμα τον προγραμματισμό των εργασιών της και την εκλογή προεδρείου, αφού συνεχάρη την πρόεδρο και τα άλλα μέλη του προεδρείου, σημείωσε «συμμετέχουμε στην επιτροπή με το βλέμμα στραμμένο στις ανοικτές προκλήσεις και τις δυνατότητες που έχει η Θράκη. Άλλωστε φέτος είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωσή της στην ελληνική επικράτεια. Συμμετέχουμε όχι όμως με το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν και στις λογικές ότι η Θράκη κινδυνεύει. Έχουμε επίγνωση ότι η Θράκη και η χώρα μας δέχονται αμφισβητήσεις και απειλές αλλά δεν κινδυνεύουν. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε για να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση και να υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της Θράκης. Πιστεύω και θα συμφωνήσετε κι εσείς ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν άλλους επικοινωνιακούς χειρισμούς, όπως και κινήσεις εντυπωσιασμού. Έχουν ακούσει και δει τόσα πολλά που είναι περισσότερο καχύποπτοι από όσο εμείς εδώ νομίζουμε. Και οφείλουμε να συμβάλλουμε ώστε πράγματι να υπάρξει ένα σημαντικό σχέδιο για την περιοχή».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο βουλευτής Ροδόπης παίρνοντας αφορμή από όσα είπε η πρόεδρος της επιτροπής για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής του 1991 ανέφερε «έχουμε δικαίωμα να ζητήσουμε, αφού άλλωστε αυτό το πόρισμα φέρει και τη δική μας συνυπογραφή ως Αριστερά, ώστε να γίνει σε βάθος απολογισμός για τα αποτελέσματα που αυτό παρήγαγε. Τα βήματα που έγιναν όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αλλά και για τις λανθασμένες πολιτικές που εφαρμόστηκαν, προκειμένου να μην επαναλάβουμε ξανά τις ίδιες πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση».

Τέλος αναφερόμενος στις ομάδες εργασίες που προτάθηκαν σημείωσε «αρκούν οι δύο ομάδες εργασίες για να συζητήσουμε όλα τα σημαντικά θέματα της Θράκης. Εμείς θα εργαστούμε και θα προτείνουμε ένα συνεκτικό σχέδιο, που θα υπηρετεί την ανάγκη για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της περιοχής. Μία τέτοια ανάπτυξη θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις προϋποθέσεις, ώστε η περιοχή να αποτελέσει, όπως ήδη αποτελεί, ένα θετικό διεθνές παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης».