Τσέπελης και Μπούτος αποφασίζουν μόνοι τους. Όμως … «Μη σπάσει το παδάρι του ο διάβολος»

Σίγουρα η ανακοίνωση του Σάββα Μελισσόπουλου με αφορμή την διεξαγωγή του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή στις 24 Ιουλίου και ώρα 14.30 θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τους συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και αυτούς που συμμετέχουν στην διοίκηση και θα εξηγήσουμε ποιο κάτω γιατί θα πρέπει να προβληματίσει ακόμη και τους συμβούλους της διοίκησης.

Όλη αυτή η “θολή” διαδικασία θα πρέπει να προβληματίσει τους Ξανθιώτες.

 Γιατί άραγε η διοικούσα παράταξη επιλέγει τρόπους  και ώρες που δεν μπορούν να παραβρίσκονται οι εκπρόσωποί τους στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Γιατί άραγε να γίνεται προσπάθεια φίμωσης των εκπροσώπων των Ξανθιωτών με τον πιο… «εγώ αποφασίζω», τρόπο;

Γιατί δεν πρέπει να ακούγονται οι φωνές των συμβούλων της αντιπολίτευσης;

Η διοίκηση προσπαθεί να κρύψει κάτι;

Δεν είναι σύννομες οι αποφάσεις της;

Και εδώ είναι το σημείο που θα πρέπει να προβληματισθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης γιατί και αυτοί συμμετέχουν σε αδιαφανείς διαδικασίες και «αν σπάσει το ποδάρι του ο διάβολος» θα βρεθούν και αυτοί μπλεγμένοι σε τυχόν μη σύννομες αποφάσεις.

Εκτός πια αν έχουν «βολευτεί» σε θεσούλες και πάνε όλα πρίμα.

Α.Π.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης,

Διαπιστώνουμε για μία ακόμα φορά πως η λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου και ο θεσμικός ρόλος των Δημοτικών Συμβούλων, με ευθύνη του Δημάρχου Ξάνθης, απαξιώνεται συστηματικά.

Συμβούλια και Επιτροπές δια περιφοράς, Συμβούλια και Επιτροπές δια ζώσης, Συμβούλια με τηλεδιάσκεψη και μετά πάλι από την αρχή… Συμβούλια κατά το δοκούν, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς καμία διαβούλευση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα σε ώρες που δεν επιτρέπουν σε πολλούς συναδέλφους, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, να συμμετέχουν μόνο τη θυμηδία μας μπορούν να προκαλέσουν.

Σας υπενθυμίζουμε πως ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου στο άρθρο 4, παρ. 4 σαφέστατα προβλέπει ότι: «οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες». Εσείς βέβαια, όπως μας έχετε συνηθίσει στις περισσότερες από τις ενέργειές σας, κάνετε την εξαίρεση κανόνα και τον κανόνα εξαίρεση, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο κάνετε «επίδειξη δύναμης» και ταυτόχρονα υπενθυμίζετε στους πολίτες ότι εσείς είστε η διοίκηση στο Δήμο Ξάνθης, μάλλον διότι κοντεύουν να το ξεχάσουν…

Κατόπιν όλων των παραπάνω, σας κάνουμε γνωστό ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής μας Παράταξης «ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αδυνατούμε να συμμετάσχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για την Παρασκευή 24/7/2020 και ώρα 14:30.

 

Ξάνθη 24 Ιουλίου 2020

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Ξάνθης

 

Μελισσόπουλος Σάββας

Σταυρακάρας Παναγιώτης

Χουσεΐν Ογλού Τιμούρ

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γεώργιος