Δεν έχει το 14ο Δημοτικό καθαρίστρια; Σιγά οι … απευθείας αναθέσεις να είναι καλά.

 

Τελικά αποδεικνύεται πώς όσο περνάει ο καιρός από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Ξάνθης, ότι η πολιτική δράση του δημάρχου Μ. Τσέπελη εξαντλείται στις απευθείας αναθέσεις, στις φιέστες στους χορούς και τα πανηγύρια και όχι στην ουσιαστική ενασχόληση του με τα σοβαρά προβλήματα των Ξανθιωτών.

Σύμφωνα λοιπόν με την ερώτηση της παράταξης του Σάββα Μελισσόπουλου στο 14ο δημοτικό σχολείο, η καθαρίστρια συνταξιοδοτήθηκε και η θέση μένει κενή. Σε φυσιολογικές συνθήκες το σχολικό έτος τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει. Οι μικροί μαθητές, παιδιά συνδημοτών μας, θα πάνε να διδαχθούν σε ένα βρώμικο σχολείο που ο covid-19 το κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο για την υγεία των μαθητών με δεδομένο ότι οι διαδικασίες πρόσληψης καθαριστριών καθυστερούν λόγω της γραφειοκρατίας. Εκτός πια αν ο αρμόδιος πρόεδρος, με εντολή του δημάρχου, προσλάβει καθαρίστρια με … απευθείας ανάθεση.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

 

 

Κύριε Πρόεδρε

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης η καθαρίστρια συνταξιοδοτήθηκε και επομένως πρέπει η σχολική επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει στην πλήρωση της κενής θέσης ενόψει μάλιστα και της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2020-2021.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

  • Με ποιο τρόπο θα γίνει η πλήρωση της θέσης της καθαρίστριας του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης;
  • Εάν έχουν προκύψει και σε άλλες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κενές θέσεις καθαριστριών λόγω συνταξιοδότησης ή άλλο λόγο;
  • Πότε λήγει η σύμβαση των καθαριστριών που ήδη εργάζονται με σύμβαση έργου και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, με συγκεκριμένες σε αριθμό αίθουσες και αποδοχές καθορισθείσες βάσει των αιθουσών αυτών;

 

Ξάνθη 24 Ιουλίου 2020

 

 

 

                                    

                 Παπαδάκης Θεοφάνης

 

Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης