Εργαλείο ή όχι η Αγιά Σοφιά είμαστε μόνοι

Πολύ σωστά ο τοποθέτησε την ενέργεια του Ερντογάν, ο Ξανθιώτης Ιστορικός Βυζαντινολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αγάπη για την Ξάνθη μας Κ. Ζωγραφόπουλος ο οποίος μίλησε για πολιτική εργαλειοποίηση της Αγιάς Σοφιάς.

Ο αδίστακτος, μοχθηρός και πειρατής της Μεσογείου, ήταν βέβαιο ότι από την ώρα που μπήκε στο μυαλό του να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί κάποια στιγμή θα το έκανε γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την ορθοδοξία και τα διεθνή σύμβολα πολιτισμού.

Ο Ερντογάν είναι αυτός που είναι, λειτουργεί έχοντας κατά νου το πλιάτσικο και από αυτό το σημείο και μετά η Ορθοδοξία λαβώθηκε για μία ακόμη φορά. Με την μόνη διαφορά ότι αυτη τη φορά το τραύμα είναι βαρύ.

Ακούμε γκρίνιες ότι έφταιξε ο Πατριάρχης και πολλά άλλα φαιδρά.

Να πάμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε την ουσία και η ουσία είναι ότι τον τρελαμένο μεγαλοιδεάτη δεν τον αγγίζουν καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την πίστη.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την πίστη ως εργαλείο και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Στην μία πλευρά να κεντρίσει, να πικάρει; να δώσει ακόμη μία εικόνα του γενικού κουμανταδόρου στους Έλληνες που είναι έτοιμοι να τα βάλλουν μαζί του (μέχρι στιγμής στα λόγια) και φυσικά από την άλλη, επειδή πλέον και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές του ικανότητες αμφισβητούνται στην Χώρα του παίζει το χαρτί του “μαντρώματος” μέσω του ισλάμ.

Πώς θα του βγει κανένας δεν ξέρει.

η Ελλάδα, η μόνη για μία ακόμη φορά δέν πρέπει να περιμένει πολλά από τους άλλους. Το “ξανθό γένος” όπως και ο Τράμπ έχουν δουλειές και μπίζνες με τόν Ερντογάν οπότε δεν πρόκειται έξω από μία δήλωση να κάνουν κάτι άλλο και μένουμε στην διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μόνη απέναντι στο θηρίο που όσο και αν το κατευνάσεις ζητά αίμα.

Από εδώ και πέρα, γνωρίζοντας ότι μία ακόμη φορά ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία είναι μόνη απέναντι σε έναν τύπο “σαλεμένο” που ζητά αίμα θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

Εκτός πια αν τα από δω πολιτικά “κουμάσια” βολεύονται αν του δώσουν αυτά που ζητά με σκοπό την παραμονή τους στην εξουσία όσο γίνεται παραπάνω.

Να μην ξεχνούν όμως ότι όσα πιο πολλά του δίνουν τόσο πιο πολλά θα ζητά.

Για αυτό να μαζωχτούνε όλοι οι Εθνοσωτήρες του γλυκού νερού και να θυμηθούνε, όσοι από αυτούς έκαναν ιστορία στο σχολειό και όχι καταλήψεις, το “ή ταν ή επί τας”

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ