Δήλωση Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα βήματα προς τα εμπρός πρέπει να στηρίζονται από όλους.

Η XanthiTimes.gr είναι από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που στέκεται απέναντι στην αδράνεια του Περιφερειάρχη σε πολλά ζητήματα που άπτονται της ανάπτυξης της περιφέρειας όμως, αν αυτά που αναφέρει στην δήλωση του ο Χ. Μέτιος είναι αληθινά τότε η αντιπολίτευση αντί να πολεμά ένα έργο που πάει την ανάπτυξη ένα βήμα πιο μπροστά κακώς το πράττει.

Είδαμε την περιφέρεια να αδρανεί σε επενδύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και τώρα που στηρίζει μία επένδυση, μπαίνουν προσκόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ μάλλον κάτι δεν γίνεται κάτι σωστά.

Δεν είναι όλα αντιπολίτευση. Παρακαλούμε την αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα να ενημερώσει τους πολίτες. Διαφορετικά ο Χ. Μέτιος θα έχει δίκιο.

«Σε μια περίοδο που η χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για την απολιγνιτοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάποιοι επιμένουν να θέτουν αδικαιολόγητα εμπόδια στην εθνική προσπάθεια, καθυστερώντας την πραγματοποίηση μιας σημαντικής ενεργειακής επένδυσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Περιφέρειά μας.

Η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προτίθεται να κατασκευάσει στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, και η οποία θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο αντί για λιγνίτη, θα πληροί, και με τη συμβολή της Διοίκησής μας (τοποθέτηση 3 σταθμών μέτρησης ρύπων και εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου εκπομπών ρύπων) όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν τεθεί ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής.

Παρόλα αυτά, η σύμπραξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο ανάμεσα στις παρατάξεις του κ. Τοψίδη και του κ. Κατσιμίγα, επιλέγει να κωλυσιεργεί και να θέτει εμπόδια στην πραγματοποίηση της επένδυσης.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της εταιρείας και όλα τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, πρόθυμοι να απαντήσουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία αφορούσε στην επένδυση.

 Η ταύτιση του κ. Τοψίδη και της παράταξής του με την παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων, είναι δεδομένη και καθόλου συμπτωματική.

Οι δικαιολογίες δήθεν για το καλό του τόπου, για το περιβάλλον και άλλες παρόμοιες, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν πείθουν κανέναν.»