ΓΙΑΤΙ «ΕΣΠΑΣΕ» ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ Χ. ΜΕΤΙΟΥ ΓΙΑ  ΤΟΝ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΜΘ, Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Α. ΚΟΝΤΟΣ;

 

Με τον πρώην υπουργό Α. Κοντό, δεν μας συνδέει καμμία φιλία και καμμιά στενή σχέση.
Τον πρώην Υπουργό τον γνωρίζω μόνο μέσα από την σχέση του δημοσιογράφου και πολιτικού.
Πολλές φορές μάλιστα, άσκησα κριτική στις πολιτικές του αποφάσεις.
Αυτό όμως που συνδέει εμένα με τον πρώην υπουργό είναι ο σεβασμός και η εκτίμηση των προσπαθειών του να κάνει κάτι καλλίτερο για τον τόπο.
Πάνω σε αυτήν του την προσπάθεια έκανε κατά την δική μου γνώμη κάποια λάθη και για αυτό άσκησα κριτική όμως… σε σύγκριση με τους σημερινούς εκπροσώπους του λαού της Ξάνθης, θα πω μόνο αυτό το τετριμμένο: Λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν δουλεύουν και ο νοών νοείτο.
Ο λόγος που ως δημοσιογράφος και εκδότης αναφέρομε στον πρώην υπουργό με εκτίμηση και σεβασμό είναι ότι, μετά την απόφαση του να μην συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές, είναι ότι κράτησε μία αξιοπρεπέστατη στάση απέναντι στο κόμμα – και κόμμα της ΝΔ δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Χ. Μέτιος – ΝΔ είναι ο κόσμος που πιστεύει στις αρχές του κόμματος.
Ο λόγος λοιπόν που η xanthitimes.gr και η ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ αναφέρονται στον πρώην υπουργό είναι ότι πορεύεται με σεβασμό στις αρχές του και αυτοεκτίμηση, σεβόμενος τις θέσεις του καθενός, αντιπαραθέτοντας τις δικές του.

Κατά καιρούς, στα άρθρα μας γράφουμε ότι ο Α. Κοντός πονάει τον τόπο του.

Πρέπει να ομολογήσω ότι εξεπλάγην με την δημόσια παρέμβασή του στο θέμα του κλεισίματος της Νυμφαίας.
Ο πρώην Υπουργός για να κάνει παρέμβαση, σίγουρα είδε λόγω της εμπειρίας του, πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσε στον τόπο ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος με την αδράνειά του και είμαι βέβαιος πώς αυτό στάθηκε η αφορμή της δημόσιας τοποθέτησης του καθώς επίσης είμαι βέβαιος, ότι οι Ξανθιώτες θα στήριζαν μία ενεργή πολιτική παρέμβασή του στα πράγματα της Ξάνθης, της Θράκης και της ΑΜΘ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ