Με ανάρτηση του στο fasebook, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μ. Αμοιρίδης, βάλλει ευθέως κατά της τοπικής πολιτικής ηγεσίας της Ξάνθης και των υγειονομικών φορέων όπως Διεύθυνση Υγείας και διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης, για την ελλειπή ενημέρωση των αναγκών προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία λόγω covid-19.

ΣΧΟΛΙΟ: Μα καλά, τόσες φορές ήρθε “ελικοπτεριακά” ο κολλητός του Μ. Τσέπελη και της Διοικήτριας του νοσοκομείου της Ξάνθης κυρίας Ραφαέλας Ελένης, κανένας δεν του είπε να φορτώσει στο ελικόπτερο και 1 εξοπλισμό ανίχνευσης του κορωνοϊού; Ο κ. Χαρδαλιάς, όπως λένε οι πληροφορίες, μοίρασε στην Ξάνθη κοντά στο 1 εκατομμύριο λόγω covid-19 – εμείς δεν το είδαμε – δεν περίσσεψαν 30.000 ευρώ να φέρει ένα μηχανάκι;

Μιχαήλ Αμοιρίδης

Όλη η Ελλάδα προμηθεύεται πλέον εξοπλισμό ανίχνευσης του κορωνοϊού, εκτός της Ξάνθης. Ας ζητήσουν το ένα από τα 2 (!!!) της Ζακύνθου να έρθει άμεσα στο νοσοκομείο μας.
Όπως πλέον όλοι έχουμε αντιληφθεί η Κυβέρνηση κάνει άριστα αυτό που πρέπει και συνδράμει αμέσως όπου της δίνουν τη σωστή πληροφορία και ενημέρωση. Για πολλοστή φορά φαίνεται η γύμνια της Περιφερειακής διοίκησης, η οποία αν και συσκέπτεται και φωτογραφίζεται διαρκώς δεν κάνει αυτό που πρέπει εδώ και 4 μήνες, παρότι έχει -σύμφωνα με όλα τα δεδομένα- ανοιχτές τις πόρτες στην κυβέρνηση.
Το νοσοκομείο μας είναι ίσως ένα από τα 10 σε όλη την Ελλάδα που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πίεση σχετικά με το COVID-19 , τόσο ποσοτικά όσο και σε διάρκεια. Παρόλα αυτά δεν ήταν στη λίστα με τα 40 νοσοκομεία για το επιπλέον επίδομα που έδωσε το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ στους εργαζόμενους στις μονάδες COVID, δεν είναι σε λίστα να του προμηθεύσουν εξοπλισμό ανίχνευσης μέσω του https://www.ifet.gr/ . Δεν φταίνε οι κυβερνώντας όταν η Περιφερειακή διοίκηση δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει εκτός από υποδοχές και συσκέψεις χωρίς αιτήματα. Όταν δεν ξέρει τι να ζητήσει και πως να δείξει την πραγματική κατάσταση. Όταν συνεχώς βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις. Δεν τους φταίμε εμείς εάν αισθάνονται ότι τους ξεμπροστιάζουμε, αυτοί δεν κάνουν αυτό που πρέπει εδώ και 4 μήνες, ας προσποιηθούν έστω για λίγο ότι διοικούν την περιφέρεια και δεν κάνουν απλά βόλτες από τα γραφεία τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο